Κάνε το υπνοδωμάτιό σου να μοιάζει με σουίτα!

Είτε είναι καλοκαίρι, είτε χειμώνας, ακόμη κι αν χιονίζει ή όταν οι θερμοκρασίες χτυπούν “κόκκινο”, το υπνοδωμάτιό σου θα είναι πάντα εκεί για να σε κάνει να νιώθεις μοναδική και ξεκούραστη! Είναι ο χώρος που πρέπει να λατρεύεις, σαν να πρόκειται για κάποιο… βωμό! Γιατί εκεί μπορείς να εξαντλήσεις όλη τη γυναικεία ματαιοδοξία σου και έχεις το ελεύθερο να συμπεριφέρεσαι ως άλλη Holly Golightly, με τις μάσκες ύπνου σου, τα φίνα υφάσματά σου και τις elegant διακοσμητικές πινελιές σου!

Αν, από την άλλη, έχεις μόλις γυρίσει από το πρώτο τριήμερο των διακοπών σου ή διαβάζεις αυτές τις γραμμές καθώς είσαι ξαπλωμένη στο κρεβάτι του πεντάστερου ξενοδοχείου σου, τότε σίγουρα θα νιώθεις πως συντελείται ένα μικρό… contrast ανάμεσα στην εικόνα που αντικρίζεις γύρω σου και σε αυτή που βλέπεις στο δικό σου υπνοδωμάτιο κάθε ημέρα όταν ξυπνάς. Ωστόσο, είναι γεγονός πως δεν υπάρχει λόγος να χρυσοπληρώσεις τα πάντα για να καταφέρεις να φτιάξεις την κρεβατοκάμαρα των ονείρων σου! Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια μικρή έρευνα για να εμπνευστείς και οι σωστές και έξυπνες αγορές που θα κάνουν το χώρο σου να μοιάζει με την πιο πολυτελή σουίτα καταλύματος!

Η λογική είναι απλή: διάλεξε το στυλ που σου ταιριάζει, μελέτησε το χώρο και τις ανάγκες του και πάρε ιδέες για το πώς θα “κλέψεις” τη φινέτσα και την κομψότητα στο υπνοδωμάτιό σου, ακόμη και με τις πιο οικονομικές επιλογές! Γιατί, δεν χρειάζεται κόπο, χρόνο και χρήμα για να κάνεις τον προσωπικό χώρο σου ξεκούραστο, χαλαρωτικό και elegant, αλλά οι κατάλληλες πινελιές θα του δώσουν αμέσως την αίσθηση φρεσκάδας και θαλπωρής που έχεις ανάγκη!

Για να κάνεις, λοιπόν, το υπνοδωμάτιό σου stylish και φινετσάτο με τους πιο εύκολους και οικονομικούς τρόπους, ρίξε μια ματιά παρακάτω!

“Ντύσε” το κρεβάτι σου

Το κρεβάτι είναι το key item στο υπνοδωμάτιο, επομένως είναι και εκείνο που πρέπει να προσέξεις περισσότερο! Συγκεκριμένα, χρειάζεται ένα καλό styling ώστε να δείχνει κομψό και φροντισμένο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αρχικά, δεν πρέπει ποτέ να μένει άστρωτο και αυτό δεν “χωράει” σε αμφισβήτηση! Έπειτα, ο τρόπος που στρώνεις και διπλώνεις τα σκεπάσματα θα πρέπει να είναι τέτοιος, ώστε να δείχνουν όλα… κολλαριστά και πεντακάθαρα, χωρίς ζάρες και λεκέδες! Αν από την άλλη, θέλεις να “επενδύσεις” σε νέα σεντόνια, τότε στόχευσε σε elegant χρωματισμούς, αλλά και σε λευκές και υπόλευκες αποχρώσεις που είναι πάντα φινετσάτες!

Δημιούργησε layering με τα μαξιλάρια

Ένα από τα πιο φαντασμαγορικά εφέ στο υπνοδωμάτιο είναι τα πολλά και διαφορετικά μαξιλάρια. Και εννοώ τα διακοσμητικά και όχι εκείνα που χρησιμοποιείς στον ύπνο σου. Η σωστότερη θέση είναι τα μαξιλάρια του ύπνου να είναι όρθια στην πλάτη του κρεβατιού και τα υπόλοιπα να στοιχίζονται μπροστά του ανά ύψος. Το χρώμα και οι διαφορετικές υφές είναι εκείνο που πρέπει να “κλέβει” την παράσταση, ενώ ένας γενικός κανόνας είναι πως το σύνολο των μαξιλαριών θα πρέπει να καταλαμβάνει λιγότερο από το 1/4 της επιφάνειας του κρεβατιού.

Κρέμασε την απαραίτητη… τέχνη

Πολλοί έχουν την εντύπωση πως τα κάδρα πρέπει να κοσμούν τοίχους που βλέπει ο πολύς κόσμος, δηλαδή στο σαλόνι και την τραπεζαρία. Ωστόσο, αυτή είναι μια λανθασμένη τακτική, αφού οι πίνακες και τα αγαπημένα poster σου είναι τα στοιχεία που θα “απογειώσουν” την αισθητική του υπνοδωματίου σου! Ειδικά αν ακολουθήσεις το trend των oversized κάδρων, τότε το αποτέλεσμα θα είναι εκθαμβωτικό!

Κάνε styling στο κομοδίνο σου

Ναι, τα κομοδίνα δεν πρέπει να είναι γεμάτα άχρηστα αντικείμενα και να δημιουργούν “φασαρία” στο χώρο, αλλά οι σωστές επιλογές διακοσμητικών και χρηστικών αντικειμένων, θα κάνουν το χώρο σαν καινούριο και super stylish! Μερικά coffee table books, ξένα περιοδικά, ξεχωριστά διακοσμητικά και ίσως το αγαπημένο σου μυθιστόρημα είναι τα must haves του κομοδίνου και πρέπει να τα προτιμήσεις.

Δημιούργησε νέες γωνιές

Ναι, το υπνοδωμάτιο μπορεί να είναι ο χώρος που φιλοξενεί τα ένδοξα beauty sleeps σου, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις και ως γενικότερο δωμάτιο χαλάρωσης! Για αυτό μπορείς με μερικές μικρές ανακατατάξεις στα έπιπλα του υπόλοιπου σπιτιού να μεταφέρεις μια πολυθρόνα και ένα side table στην κρεβατοκάμαρά σου, ώστε να δημιουργηθεί μια ήσυχη γωνιά, όπου θα μπορείς να… παίρνεις το τσάι σου ή να διαβάζεις το βιβλίο σου!