Διακόσμηση σκάλας: Πώς θα γίνει το στολίδι του σπιτιού

Η πιο διαδεδομένη τεχνική για τη διακόσμηση της σκάλας είναι αυτή της επένδυσης του τοίχου, από πάνω έως κάτω με κορνίζες σε διαφορετικά σχέδια και μεγέθη. Το περιεχόμενο ωστόσο αυτών από περίπτωση σε περίπτωση μπορεί να διαφέρει. Ανάλογα με το διακοσμητικό ύψος του υπόλοιπου σπιτιού μπορούν να παίξουν και οι κορνίζες το ρόλο τους.

Αν θέλετε να το κάνετε συμπληρωματικά τότε θα διαλέξετε κορνίζες και περιεχόμενο στο ίδιο στυλ. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κορνίζες όπου μέσα σε αυτές θα βάλετε φωτογραφίες με τα μέλη της οικογένειας φτιάχνοντας με αυτό τον τρόπο μια έκθεση αναμνηστικών φωτογραφιών στον τοίχο σας.

σκάλα

Για τις αποχρώσεις των κορνιζών μπορείτε να διαλέξετε ένα χρώμα για ένα ήσυχο και ισορροπημένο αποτέλεσμα ή να διαλέξετε έως τρία χρώματα, που θα τα χρησιμοποιείτε εναλλάξ, για πιο μοντέρνο αποτέλεσμα.

Tip: Αν επιλέξετε την πρόταση με τις φωτογραφίες μέσα στις κορνίζες φροντίστε να έχουν μια χρονολογική σειρά ξεκινώντας με τις παλιότερες να βρίσκονται στην έναρξη της σκάλας και τις πιο πρόσφατες στο τελείωμα αυτής. Έτσι θα είναι σαν τη διήγηση της ιστορίας ενός προσώπου.

Πολλές φορές η διακόσμηση της σκάλας μπορεί να γίνει με φυτά εσωτερικού χώρου αυτό βέβαια εξαρτάται απόλυτα από τις συνθήκες φωτισμού και υγρασίας του χώρου. Αν η προοπτική της φύσης μέσα στο σπίτι σας αρέσει τότε απευθύνατε στους ειδικούς που θα βρείτε σε μια ανθοκομική έκθεση για να σας συμβουλέψουν αν αυτό, πρώτα απ’ όλα, είναι εφικτό για το χώρο σας και αν ναι ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές φυτών.

σκάλα

Παράλληλα με τα φυτά, το μέγεθος των οποίων θα εξαρτηθεί από τις επιλογές που έχετε, μπορείτε να βάλετε και διακοσμητικά φαναράκια. Επίσης, μπορείτε να τοποθετήσετε φυτά και μέσα στα φαναράκια.

Tip: Η πρόταση αυτή είναι εφικτή επίσης αν δεν υπάρχουν μικρά παιδιά στο χώρο ή κατοικίδια καθώς ο κίνδυνος για ατυχήματα, είτε για τους μεν είτε για τους δε, είναι υψηλός.

Αν πάλι η σκάλα του σπιτιού είναι ιδιαίτερα στενή και οι διακοσμητικές επεμβάσεις περιορισμένες τότε δεν έχετε από το να επενδύσετε στο χρώμα και στο σχέδιο ντύνοντας τα σκαλοπάτια με κομμάτια ταπετσαρίας. Αγοράστε (από καταστήματα με επίτοιχες ταπετσαρίες) κομμάτια από διάφορα σχέδια και χρώματα διαφορετικά μεταξύ τους και ντύστε κάθε σκαλοπάτι της σκάλας με αυτά. Το αποτέλεσμα θα είναι ιδιαίτερα ξεχωριστό και μοναδικό.

σκάλα

Διαλέξτε τα σχέδια των ταπετσαριών ανάλογα με το ύφος της διακόσμησης του σπιτιού ή τελείως αντίθετα με αυτή για να κάνετε τη διαφορά.