Concealer: Σε τι εξυπηρετεί το κάθε χρώμα;

Το μακιγιάζ είναι μια μορφή τέχνης και «όσο ζεις, μαθαίνεις!». Υπάρχουν λοιπόν τόσα μυστικά μακιγιάζ που μπορείτε να ανακαλύψετε καθημερινά, τα οποία θα κάνουν την ρουτίνα του μακιγιάζ σας πολύ πιο εύκολη και αποτελεσματική. Ένα από αυτά τα σημαντικά μυστικά που ίσως να μην γνωρίζατε μέχρι σήμερα, είναι τα χρωματιστά concealer.

Και δεν αναφερόμαστε απλά σε διαφορετικές αποχρώσεις που είναι κατάλληλες για κάθε τόνο δέρματος, αλλά για εντελώς διαφορετικά και ίσως παράξενα χρώματα όπως το μωβ που θα κάνουν μεγάλη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα του μακιγιάζ σας.

Άλλο χρώμα είναι ιδανικό για να καλύψετε τις κοκκινίλες, άλλο για τους μαύρους κύκλους και άλλο για να φωτίσετε το πρόσωπο σας και να το κάνετε να δείχνει πιο φρέσκο και ζωντανό.

Ανακαλύψτε λοιπόν τις χρήσεις που έχουν τα χρωματιστά concealer στο μακιγιάζ σας και κάντε την επιδερμίδα σας να δείχνει άψογη και τέλεια με μικρές απλές πινελιές!

Πράσινο concealer

Χρωματιστά concealer (1)

Το πράσινο concealer είναι ιδανικό για να καλύπτει κάθε κοκκινίλα στο πρόσωπο σας. Χρησιμοποιώντας το πριν την εφαρμογή του makeup σας μπορείτε να καλύψετε με τον καλύτερο τρόπο τα σπυράκια, τις ουλές από την ακμή και την κοκκινίλα γύρω από την μύτη σας. Επίσης, απλώνοντας ένα πράσινο concealer μπορείτε να καλύψετε την ροδόχρους ακμή, την κοκκινίλα στα ζυγωματικά σας ή κάποιο ηλιακό έγκαυμα. Εφαρμόστε το λοιπόν στα σημεία όπου εμφανίζονται κοκκινίλες και κάντε το πρόσωπο σας να δείχνει άψογο.

Μωβ concealer

Χρωματιστά concealer (2)

Το μωβ είναι το αντίθετο χρώμα του κίτρινου. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο το μωβ concealer χρησιμοποιείται για να κρύψετε ανεπιθύμητες κιτρινίλες ή την θαμπή επιδερμίδα σας. Εφαρμόζοντας το, θα κάνετε το δέρμα σας πιο λαμπερό και φρέσκο.

Ροδακινί ή ανοιχτό ροζ concealer

Χρωματιστά concealer (3)

Αν θέλετε να δώσετε φως στα κουρασμένα σας μάτια επιλέξτε ένα ροδακινί ή ανοιχτό ροζ concealer. Αυτό είναι ένα από τα χρωματιστά concealer που παίρνει την απόχρωση του από την ανάμειξη κόκκινου, πορτοκαλί και κίτρινου. Αυτές οι αποχρώσεις είναι οι αντίθετες από τις μπλε, μωβ και πράσινο στην χρωματική παλέτα. Επομένως, το ανοιχτό ροζ ή ροδακινί concealer είναι το ιδανικό για να καλύψετε τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας. Επίσης, είναι και ένα πολύ καλό καλλυντικό προϊόν για να φωτίσετε την επιδερμίδα σας, και ιδιαίτερα αν η επιδερμίδα σας έχει τον τόνο της ελιάς.

Κίτρινο concealer

Χρωματιστά concealer (4)

Όπως ήδη αναφέραμε το κίτρινο χρώμα είναι το αντίθετο του μωβ. Επομένως, το κίτρινο είναι ένα από τα χρωματιστά concealer που ειδικεύεται στο να καλύπτει τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Όπως επίσης, μπορεί να αποτελέσει την τέλεια βάση για την σκιά σας, όταν δεν έχετε κάποιο primer σκιάς ματιών.

Πορτοκαλί concealer

Χρωματιστά concealer (5)

Αν ο τόνος της επιδερμίδας είναι σκούρος, καλύτερα να προτιμήσετε ένα πορτοκαλί concealer. Το συγκεκριμένο είναι ένα από τα χρωματιστά concealer που δεν ταιριάζει σε γυναίκες με ανοιχτόχρωμο τόνο επιδερμίδας, εκτός αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε contouring. Είναι ιδανικό για να κρύψετε τους μαύρους κύκλους και άλλου είδους σημάδια όπως διχρωμίες.

Λευκό concealer

Χρωματιστά concealer (6)

Τέλος, το λευκό είναι ένα concealer που μπορεί να κάνει την εμφάνιση σας εκθαμβωτική, αρκεί να το χρησιμοποιήσετε προσεκτικά. Είναι ιδανικό για να κάνετε highlight και contour στα κόκαλα των ζυγωματικών σας. Απλά ταμπονάρετε απαλά με το δάχτυλο σας λίγη ποσότητα από αυτό στο πάνω μέρος του οστού με κατεύθυνση προς το αυτί σας. Ξεκινήστε με λίγη ποσότητα και αν θεωρείτε πως χρειάζεται κι άλλο προσθέστε. Μην το παρακάνετε όμως! Επίσης, η συγκεκριμένη απόχρωση αποτελεί ένα από τα χρωματιστά concealer που μπορείτε να εφαρμόσετε στην εσωτερική και εξωτερική γωνία του ματιού σας για να το κάνετε να δείχνει πιο φρέσκο και ζωντανό. Λίγη ποσότητα κάτω από το κόκαλο του φρυδιού σας μπορεί επίσης να δώσει φως στο βλέμμα σας.

Αν όμως το λευκό concealer σας φαίνεται πολύ έντονο, μπορείτε να ακολουθήσετε τα ίδια βήματα χρησιμοποιώντας απλά ένα άλλο ανοιχτόχρωμο concealer.