Το μακιγιάζ για τα μάτια σου ανάλογα με το σχήμα τους

Οι τεχνικές του μακιγιαρίσματος σύμφωνα με το σχήμα και το χρώμα των ματιών είναι το βασικό βήμα για την κατάλληλη τόνωση της εμφάνισής μας. Τα μάτια είναι το ομορφότερο μέρος του ανθρώπινου σώματος. Είναι το «παράθυρο» για τον κόσμο γύρω μας, για τα αισθήματα και τα συναισθήματά μας, τα οποία νιώθουμε οποιαδήποτε στιγμή.  Τα μάτια αποτελούν μια τελειότητα και μια μοναδική γοητεία, που έχει ο καθένας από μας, ανεξάρτητα από το θύλο του.

Σε περίπτωση που έχετε πάρει την απόφαση να τονίζετε τα μάτια σας στην καθημερινότητα ή σε ειδικές περιπτώσεις, το μακιγιάζ σας θα φαίνεται τέλειο εάν το συνδυάσετε καλά με το σχήμα τους.

Μακιγιάζ για βυθισμένα μάτια – Το μακιγιάζ για βυθισμένα μάτια πρέπει να έχει ανοιχτό χρώμα. Το μακιγιάζ με ανοιχτό αποχρωματισμό δεν θα τονίζει τα βυθισμένα μάτια και μ’αυτό τον τρόπο θα φαίνονται πιο ανοιχτά και πιο μεγάλα. Το μακιγιάζ απλώνεται από την εσωτερική γωνία των ματιών προς τα έξω και στην μέση του βλεφάρου ο αποχρωματισμός πρέπει να είναι ακόμα πιο ανοιχτός. Σε περίπτωση που το μακιγιάζ (ή η εμφάνισή) σας απαιτεί πιο σκούρα χρώματα, αυτά πρέπει να είναι ένα δυο τόνους πιο σκούρα από τα βασικά και τοποθετούνται πάνω από το eyeliner.

Μακιγιάζ για  χωρισμένα κατά διαστήματα μάτια – Τα αποτελέσματα από το μακιγιάζ για χωρισμένα κατά διαστήματα μάτια απαιτούν μείωση της απόστασης αυτής εκ πρώτης όψεως. Αυτό γίνεται με την χρήση μακιγιάζ σκούρου χρώματος, που τοποθετείται στην εξωτερική γωνία του ματιού έως το βλέφαρο. Αυτό είναι το μυστικό στο μακιγιάζ, που θα «μαζέψει» τα μάτια. Ο ανοιχτός αποχρωματισμός τοποθετούνται από την μέση του βλεφάρου έως την εσωτερική γωνία του ματιού. Οι κυρίες με τέτοιο είδος ματιών μπορούν να συνδυάσουν διάφορα χρώματα στην μέση του βλεφάρου σε ειδικές περιπτώσεις.

Μακιγιάζ για κοντινά κατά διάστημα μάτια – Το μακιγιάζ για αυτό το είδος ματιών απαιτεί μεγαλύτερη προσοχή και τεχνική. Ο σκοπός είναι τα μάτια εκ πρώτης όψεως να έχουν το απαραίτητο διάστημα μεταξύ τους. Το μακιγιάρισμα ξεκινάει με την τοποθέτηση του concealer  γύρω από τις εσωτερικές γωνίες των ματιών. Αφού εξαπλωθεί καλά, κάνετε μια πολύ λεπτή γραμμή, η οποία στο τέλος του βλεφάρου λίγο να πυκνώνει. Το μακιγιάζ με απαλούς τόνους είναι κατάλληλο για τα κοντινά κατά διάστημα μάτια. Τοποθετούνται από το εσωτερικό μέρος των ματιών μέχρι την μέση του βλεφάρου και ο πιο σκούρος τόνος έως την μέση του βλεφάρου έως το εξωτερικό μέρος των ματιών. Τα χρώματα πρέπει να συνδυαστούν καλά και να περνάνε ομαλά από το σκούρο στο ανοιχτό χρώμα. Το τελευταίο μυστικό στο μακιγιάρισμα αυτού του είδους ματιών είναι η μάσκαρα, που τοποθετείται στο εξωτερικό μέρος των ματόκλαδων.

Μακιγιάζ για κυρτά προς τα κάτω μάτια – Το μυστικό στο μακιγιάρισμα για κυρτά προς τα κάτω μάτια είναι να φαίνονται κανονικά. Το μακιγιάρισμα ξεκινάει με την τοποθέτηση του eyeliner δίπλα στην γραμμή των πάνω ματόκλαδων, ύστερα από το οποίο θα βάλετε και το μακιγιάζ. Για καλύτερο αποτέλεσμα μπορείτε να αλλάξετε το eyeliner με μακιγιάζ, όπως το τοποθετήσετε στο βάθος των ματιών. Η μάσκαρα είναι απαραίτητη για αυτό το είδος ματιών.

Μακιγιάζ για ασιατικά μάτια – Ο σκοπός του μακιγιάζ εδώ είναι τα ασιατικά μάτια να μην φαίνονται σε μια ευθεία γραμμή, επειδή το σχήμα τους είναι αρκετά φυσικό και γοητευτικό. Ο σκοπός είναι να γίνουν ακόμα πιο όμορφα και ανοιχτά. Πρώτα τοποθετείτε το πρώτο βασικό χρώμα στα βλέφαρα. Μετά μολύβι στην γραμμή των πάνω βλεφάρων και στο κάτω – πιο λεπτή γραμμή. Για πιο ανοιχτά μάτια  κατά την προτίμηση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μακιγιάζ με καφέ χρώμα κάτω από τα φρύδια. Στο τέλος βάζετε 2-3 στρώματα μάσκαρα.