Tips για να Μυρίζει Όμορφα το Σπίτι σου!

H μυρωδιά του σπιτιού μας, μας χαρακτηρίζει και δημιουργεί έντονες αναμνήσεις! Και τι καλύτερο από το να φτιάξουμε μόνοι μας φυσικά αρωματικά που θα κάνουν ακόμη πιο ευχάριστο το περιβάλλον του σπιτιού μας; Δεν πρόκειται για κάτι δύσκολο, το μόνο που χρειάζεται είναι να ακολουθήσoυμε τις παρακάτω συμβουλές.

1. Βανίλια για τη μυρωδιά του τσιγάρου
Για να αποφύγετε την άσχημη μυρωδιά του καπνού, ρίξτε 1 μικρή δόση μαγειρικής σκόνης βανίλιας μέσα στο τασάκι και αυτή θα καλύψει την αντιαισθητική μυρωδιά.

2. Μέντα για το νεροχύτη
Ρίξε στο σιφώνι μια κ.σ. έλαιο μέντας και ύστερα από 5΄ άνοιξε τη βρύση και άφησε το ζεστό νερό να τρέξει για λίγη ώρα. Το έντονο άρωμα της μέντας θα απορροφήσει εύκολα τις άσχημες οσμές.

3. Ευκάλυπτος για το μπάνιο
Δύο ή τρία κλαδάκια ευκαλύπτου κρεμασμένα σε μία γωνία του μπάνιου -όπου δεν θα βρέχονται- είναι το καλύτερο αποσμητικό. Όταν κάνεις ντουζ, η υγρασία και ο ατμός θα «ενεργοποιούν» τα έλαιά του και ο χώρος θα μοσχομυρίζει!

4. Πορτοκάλι για το ψυγείο
Το αλάτι εξουδετερώνει τις άσχημες μυρωδιές, ενώ η φλούδα του πορτοκαλιού αρωματίζει το ψυγείο. Κόψε το πορτοκάλι στη μέση και αφαίρεσε το εσωτερικό του. Στη φλούδα που έχει μείνει ρίξε το αλάτι, τοποθέτησέ το σε ένα μπολ σε μία άκρη του ψυγείου.

5. Κανέλα και πορτοκάλι για την κουζίνα
Σε μία μικρή κατσαρόλα με νερό, βάλε ένα ξυλάκι κανέλας και ένα πορτοκάλι κομμένο σε λεπτές φέτες και άφησε τα υλικά να βράσουν όλα μαζί. Η μυρωδιά που θα αναδυθεί θα θυμίζει ζαχαροπλαστείο!

6. Σπρέι για τα έπιπλα
Ανάμιξε 2 φλ. ζεστό νερό με ¼ φλ. μαλακτικό ρούχων και 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα. Βάλε το μίγμα σε ένα βαποριζατέρ και ψέκασε τα έπιπλά. Αμέσως το σαλόνι θα μυρίσει φρεσκάδα!

7. Αρωματικό για τα χαλιά
Για να κάνεις τα χαλιά να μυρίζουν ωραία, το μόνο που χρειάζεσαι είναι 1 κ.γλ. κανέλα σε σκόνη και 1 φλ. μαγειρική σόδα. Ανάμιξε τα υλικά σε ένα σέικερ, «ράντισε» με αυτό το χαλί και έπειτα, πέρασε το με την ηλεκτρική σκούπα. Το δωμάτιο θα μυρίζει, σαν να έβγαλες μόλις από το φούρνο λαχταριστά μπισκότα κανέλας!

Η λύση πολλές φορές βρίσκεται σε απλά υλικά που έχουμε ήδη στην κουζίνα μας! Έτσι, δεν επιβαρύνουμε ούτε την τσέπη μας ούτε την υγεία μας αφού χρησιμοποιούμε φυσικά υλικά και όχι χημικά καθαριστικά που μπορεί να επιβαρύνουν τον οργανισμό μας και το περιβάλλον.