Τι πρέπει να ξέρεις για το νυφικό μακιγιάζ

Έφτασε επιτέλους η πιο σημαντική ημέρα της ζωής σου. Η ημέρα του γάμου σου. Πόσα όνειρα δεν έχεις κάνει από μικρή για αυτήν την τόσο ιδιαίτερη στιγμή… Τότε που έντυνες τις κουκλίτσες σου και ονειρευόσουν τον πρίγκιπα πάνω στο άσπρο άλογο…

Χωρίς να θέλουμε να φανούμε αγχωτικές, τη νύχτα του γάμου όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα σε σένα -στη νύφη δηλαδή- και για αυτό το λόγο δεν πρέπει να κάνεις λάθη στο νυφικό beauty look. Πάρε, λοιπόν, χαρτί και μολύβι και άρχισε να σημειώνεις τα do και τα don’t για ένα πετυχημένο αποτέλεσμα.

  1. Προσοχή στη βάση! Χρησιμοποίησε μια ελαφριά πούδρα κοντά στο χρώμα του δέρματός σου και βάλε ελάχιστη ποσότητα. Διαφορετικά το δέρμα σου θα φαίνεται βαρύ, ακόμα και σπασμένο! Η πούδρα μπαίνει στο τέλος για λάμψη σε συγκεκριμένα σημεία, αλλά και για να «κάτσει» καλύτερα το makeup.
  2. Bye Bye SPF! Εκείνη την ημέρα μη χρησιμοποιήσεις προϊόντα με αντηλιακή προστασία, πολύ απλά γιατί στα φλας δημιουργούν αντανάκλαση και θα βγεις άσπρη σαν φάντασμα! Και αυτό είναι κάτι που δεν το θέλεις.
  3. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στα μάτια και φρόντισε να τα φωτίσεις με το κατάλληλο concealer, εξαφανίζοντας παράλληλα και τους μαύρους κύκλους. Μη βάψεις γενικά τα μάτια σου μετά αφού έχεις βάλει τη βάση γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να φύγει η βάση όσο κάνεις το beauty-eye look!
  4. Mην ξεχάσεις να βάλεις οπωσδήποτε matte κραγιόν. Το matte κραγιόν διαρκεί περισσότερο από όλα τα κραγιόν και για το λόγο αυτό προτίμησέ το στο γάμο σου! Όσον αφορά στο χρώμα, το dramatic look που προσφέρει το κόκκινο κραγιόν είναι ανίκητο! Σκέψου όμως ότι αν επιλέξεις να κάνεις ασπρόμαυρες φωτογραφίες στο γάμο σου, το κόκκινο αποτυπώνεται ως μαύρο.
  5. Ρουζ: Τονίζει τα ζυγωματικά και φωτίζει τα μάτια. Μόλις απλώσετε το ρουζ θα δείτε τα μάτια σας να φωτίζονται κι ανάλογα με το χρώμα και την ποσότητα μετατοπίζετε την ένταση από τα ζυγωματικά στα μάτια κι αντιστρόφως. Τα λάθη διορθώνονται με διάφανη πούδρα.
  6. Όχι στο lipgloss. Αν έχεις αποφασίσει να έχεις τα μαλλιά σου κάτω και να φορέσεις πέπλο, απόφυγέ το! Το αεράκι θα φέρει τα μαλλιά στο πρόσωπό σου, πιθανότατα και το πέπλο σου, και θα κολλήσουν στο lipgloss και τότε τα προβλήματα θα αρχίζουν.
  7. Όχι στο self-tan. Το να είσαι μαυρισμένη είναι σαφώς επιθυμητό, όταν μάλιστα ο γάμος είναι καλοκαιρινός, αλλά… θα σου τονίσω τρία ζητηματάκια. 1. Υπάρχει κίνδυνος να λερώσεις το νυφικό σου, με σημάδια από τα προϊόντα. 2. Η αντίθεση με το άσπρο νυφικό (αν έχεις επιλέξει άσπρο) θα είναι τεράστια και 3. Ας μην ξεχνάμε το έτερον ήμισυ… Πιθανότατα να δείχνει κάτασπρος σε σχέση με σένα!
  8. Η μέρα δεν ενδείκνυται για κάτι ιδιαίτερα εκκεντρικό. Μπορείς να κάνεις τολμηρές επιλογές κάποια άλλη εποχή του χρόνου!