Τέλειοι Γλουτοί: Οι θεραπείες για Στητά και Καμπυλωτά Οπίσθια.

Ολοένα περισσότερες γυναίκες επισκέπτονται τα ιατρεία των πλαστικών χειρουργών ζητώντας να αποκτήσουν στητά και καμπυλωτά οπίσθια. Κρατούν φωτογραφίες διάσημων γυναικών, όπως η Μπιγιονσέ και η Τζένιφερ Λόπεζ, και στο μυαλό τους έχουν τη νέα τους εικόνα με καινούργιο μαγιό στην παραλία, χαμηλοκάβαλα σόρτς ή τουαλέτες με βαθύ, αποκαλυπτικό άνοιγμα στην πλάτη.

Πριν από λίγα χρόνια η αύξηση των γλουτών ήταν μια περίπλοκη υπόθεση, με όχι και τόσο μεγάλη επιτυχία. Οι γλουτοί είναι μια περιοχή του σώματος που στις καθημερινές δραστηριότητες (περπάτημα, απλό τρέξιμο, κάθισμα) επιβαρύνεται και καταπονείται. Με την πείρα όμως τόσων χρόνων, την ανάπτυξη της τεχνολογίας και με νέα, εξελιγμένα υλικά τα αποτελέσματα είναι καλύτερα και ασφαλέστερα.

Όπως εξηγεί η Δρ. Αναστασία Σεφέρη–Δανιήλ, MD, PhD, πλαστική χειρουργός στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (HESPRAS), κάθε πρόβλημα στην περιοχή των γλουτών (π.χ. χαλάρωση, πτώση, υπερβολικό λίπος, κυτταρίτιδα κ.ο.κ.) αντιμετωπίζεται με διαφορετικό τρόπο, αλλά συχνά εφαρμόζονται συνδυασμοί τεχνικών και θεραπειών.

Στις μη χειρουργικές λύσεις και για την βελτίωση του σχήματος και του όγκου των γλουτών χρησιμοποιείται ειδικό υαλουρονικό οξύ (διάφανο τζελ) που προσθέτει όγκο στους ιστούς. Πρόκειται για ενέσιμη θεραπεία που διαρκεί 30 έως 90 λεπτά και μερικές φορές γίνεται με τοπική αναισθησία.
Στην περιοχή της έγχυσης οι ασθενείς αισθάνονται έναν ελαφρύ πόνο ή πρήξιμο. Τα αποτελέσματα φαίνονται έπειτα από λίγες ημέρες και έχουν πεπερασμένη διάρκεια, η οποία μπορεί να παραταθεί με επαναληπτικές συνεδρίες.
Το υλικό είναι βραδέος διασπώμενο υαλουρονικό οξύ, που χαρίζει σταδιακά «φυσικό» όγκο.

Συχνά γίνονται ταυτοχρόνως ενέσιμες θεραπείες με ιχνοστοιχεία και πολυβιταμίνες (μεσοθεραπείες), ενώ άλλες φορές γίνονται θεραπείες με εξειδικευμένα μηχανήματα (laser και ραδιοσυχνότητες).
Σημαντική βοήθεια στην προσπάθεια ανόρθωσης και σύσφιξης των γλουτών προσφέρουν τα νήματα σώματος. Πρόκειται για μία νέα, ασφαλή και μη επεμβατική θεραπεία με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Τα νήματα χρησιμοποιούνται στην Αγγειοχειρουργική επί περισσότερα από 30 χρόνια, είναι απορροφήσιμα από τον οργανισμό, δεν προκαλούν αντιδράσεις και στην πραγματικότητα επιφέρουν κολλαγονογένεση.

«Η εφαρμογή τους είναι απλή στα χέρια του ειδικού», λέει η Δρ. Σεφέρη-Δανιήλ. «Με τη χρήση μιας λεπτής βελόνας δημιουργούμε ένα εσωτερικό πλέγμα νημάτων και επιτυγχάνουμε υποστήριξη και ανόρθωση των ιστών. Είναι μια τεχνική που εφαρμόζεται με χρήση αναισθητικής κρέμας στο χώρο του ιατρείου, σε 30 έως 60 λεπτά ανάλογα πάντα με την περιοχή και το πρόβλημα που έχει. Οι ενδιαφερόμενοι επιστρέφουν αμέσως στις δραστηριότητές τους και απλώς αποφεύγουν την έντονη άσκηση τα πρώτα 24ωρα».

Το αποτέλεσμα γίνεται αμέσως εμφανές, αλλά τελειοποιείται σταδιακά σε μερικούς μήνες μετά την θεραπεία. Οποιαδήποτε συνδυαστική τοπική θεραπεία, μπορεί να πραγματοποιηθεί 15 ημέρες μετά την τοποθέτηση των νημάτων.
Στις χειρουργικές λύσεις ξεχωρίζει η λιπογλυπτική, κατά την οποία λαμβάνεται λιπώδης ιστός απο περιοχές του σώματος όπου υπερτερεί (π.χ κοιλιά, «ψωμάκια» κ.λπ.) και τοποθετείται στους γλουτούς, δίνοντάς τους όγκο.
Η θεραπεία αρχίζει με λιποαναρρόφηση στις περιοχές απ’ όπου έχει αποφασισθεί να ληφθεί λίπος, συλλογή και ειδική επεξεργασία του λίπους και στη συνέχεια έγχυσή του στους γλουτούς.

Η ασθενής φορά έναν ειδικό κορσέ για μερικές ημέρες και επιστρέφει άμεσα στις δραστηριότητές της.
Το ποσοστό του λίπους που επιβιώνει μετά την έγχυση κυμαίνεται από 40% έως 70% και γι’ αυτό συνήθως γίνεται «υπερφόρτωση» στις επιλεγμένες περιοχές των γλουτών, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αισθητικό αποτέλεσμα, με διατήρηση του μέγιστου δυνατού όγκου.
Η αύξηση των γλουτών είναι δυνατό να γίνει και ως μόνιμη λύση, με τη χρήση ανατομικών ενθεμάτων σιλικόνης, ακριβώς όπως γίνεται στο στήθος.

Το σχήμα των ενθεμάτων ταιριάζει απόλυτα στην γλουτιαία περιοχή και δίνει φυσικό αποτέλεσμα.
Η τεχνική εφαρμόζεται κατόπιν προεγχειρητικού ελέγχου και λεπτομερούς μελέτης της ασθενούς σε κλινική ή νοσοκομείο, με γενική αναισθησία και σε οργανωμένο χειρουργείο. Γίνεται μια μικρή τομή στην ενδογλουτιαία πτυχή και από εκεί οδηγούνται δεξιά και αριστερά τα ενθέματα. Τα ενθέματα τοποθετούνται ανάμεσα στους γλουτιαίους μυς, διασφαλίζοντας την σταθεροποίηση τους.

Η ασθενής συνήθως επιστρέφει στο σπίτι της την ίδια ημέρα, φορώντας ειδικό ελαστικό κορσέ και έχοντας λεπτομερείς οδηγίες για τις κινήσεις της, την στάση ύπνου (πρέπει να κοιμάται μπρούμυτα για λίγες μέρες) κ.λπ.
«Το όνειρο λοιπόν των σφριγηλών και τέλειων γλουτών δεν αφορά μόνο τις διάσημες γυναίκες. Μπορεί να γίνει πραγματικότητα για όλους μας, γιατί πια η επιστήμη έχει τις λύσεις και οι πλαστικοί χειρουργοί έχουν την γνώση και την εμπειρία να “λαξεύσουν” τους καλύτερους γλουτούς για την καθεμία μας», καταλήγει η Δρ. Σεφέρη-Δανιήλ.

Για περισσότερες πληροφορίες
[email protected]
www.seferi-plastics.gr