Μεταποίηση ρούχων: Όταν η κρίση δημιουργεί μόδα

Όλες έχουμε στην ντουλάπα μας ρούχα που κλείνουν πάνω από 10ετία και πλέον θέλουμε να τα πετάξουμε. Πρόκειται για ρούχα από καλό ύφασμα (γι’ αυτό και κράτησε τόσα χρόνια), όμως δεν αντέχεις να τα ξαναδείς φορεμένα επάνω σου.

Πριν τα πετάξεις ή τα δώσεις σε κάποια φίλη σου, σκέψου ότι αυτά τα κομμάτια μπορούν εύκολα να μεταμορφωθούν και μάλιστα να γίνουν καλύτερα από πριν με τη γνωστή λύση της μεταποίησης!

Λίγο η κρίση λίγο η κακή ποιότητα των υφασμάτων, έχει οδηγήσει όλο και περισσότερες γυναίκες στις μοδίστρες, οι οποίες δίνουν περισσότερα χρόνια ζωής σε ρούχα καλής ποιότητας που δεν υπάρχουν πλέον στην αγορά.

Εμείς σκεφτήκαμε κάποιες περιπτώσεις, ωστόσο δεν είναι κακό να επισκεφθείς μια καλή μοδίστρα για περισσότερες προτάσεις για να γίνουν τα βαρετά σου ρούχα αγνώριστα…

Ολόσωμη φόρμα: Μπορεί να την έχεις βαρεθεί ή να σου είναι μικρή, όμως μπορείς εύκολα να την μετατρέψεις σε ένα ωραιότατο jumpsuit κόβοντας τα παντζάκια. Θα γίνει το πιο βολικό σου outfit για τις καθημερινές σου βόλτες. Τώρα αν το μέρος του παντελονιού σου είναι αρκετά στενό, γιατί να μην κρατήσεις μόνο το πάνω μέρος; Έτσι θα αποκτήσεις ακόμα μια μπλούζα που θα την ταιριάξεις με τα παντελόνια και τις φούστες σου.

Το φόρεμα είναι κοντό: Πλέον για όλα υπάρχει λύση. Εάν θέλεις να μακρύνεις το μήκος ενός φορέματος μπορείς να βρεις ένα ύφασμα σε χρώμα που να του ταιριάζει και να δημιουργήσεις ένα εντελώς διαφορετικό ρούχο. Εναλλακτικά μπορείς να προμηθευτείς κρόσια ή δαντέλα που επίσης μπορούν να μακρύνουν το παλιό σου φόρεμα αλλά και να το διακοσμήσουν σε όποια σημεία θέλεις, όπως είναι οι τιράντες ή γύρω από τη μέση.

Το αβυσαλέο ντεκολτέ: Αν ένα ρούχο είναι αρκετά ανοιχτό μπροστά σε σημείο που δεν αισθάνεσαι τόσο άνετα όσο ένιωθες στα 20 σου, μπορείς να “γεμίσεις” το τρίγωνο με διαφανές ύφασμα ώστε να νιώθεις μεγαλύτερη ασφάλεια, ή να προσθέσεις δαντέλα. Να είσαι σίγουρη ότι θα φαίνεσαι το ίδιο σέξι.

Το σακάκι που βαρέθηκες: Είτε πρόκειται για σακάκι, είτε για τζιν μπουφάν που θέλεις να ξεφορτωθείς, σκέψου μήπως να έκοβες τα μανίκια. Άλλωστε τα γιλέκα είναι μέσα στη μόδα και μπορούν να συνδυαστούν με άπειρους τρόπους.

Το τζιν που έλιωσε πάνω σου:  Κόβεις τα πατζάκια και φτιάχνεις ένα υπέροχο σορτς στο μήκος που το θέλεις και διακοσμημένο με το γούστο σου. Θα γίνει αγνώριστο και όλες θα σε ρωτούν από πού το πήρες.

Έπεσε χλωρίνη: Ακόμα κι αν ένα ρούχο έχει καταστραφεί όπως από έναν λεκέ που δεν βγαίνει, μην ξεχνάς ότι υπάρχουν άπειρες λύσεις στην αγορά όπως στρασάκια, παγιέτες, δαντέλες, κεντημένα σχέδια ακόμη και χρώματα για υφάσματα που μπορούν να καλύψουν το ελάττωμα και να δώσουν στο ρούχο έναν εντελώς διαφορετικό αέρα.