9 Τραγικά λάθη που Κάνεις όταν Βάφεις τα Μάτια σου

Παρατηρώντας τις παρακάτω εικόνες, θα διαπιστώσετε πως μερικά από αυτά τα λάθη τα έχετε κάνει και εσείς άπειρες φορές όταν βάφετε τα μάτια σας.

Στην αριστερή πλευρά δείτε προσεκτικά τα 9 καθημερινά λάθη που κάνουμε στο μακιγιάζ και στη δεξιά τον σωστό τρόπο. Αυτές οι εικόνες θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε απόλυτα τα λάθη σας και να μην τα επαναλάβετε.

Χρωματιστό μολύβι στο κάτω βλέφαρο

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το χρώμα στο κάτω βλέφαρο δίνει πολύ πιο βαριά και σοβαρή όψη, που δεν προσθέτει γοητεία. Ως εκ τούτου, οι ειδικοί συστήνουν να χρησιμοποιήσετε ένα χρωματιστό μολύβι στο κάτω βλέφαρο, σε ειδικές περιστάσεις.

Ασύμμετρο Πάχος Eyeliner

Ένα λάθος, που οι περισσότερες γυναίκες έχουμε αντιμετωπίσει. Η μία γραμμή eyeliner ή μολύβι να είναι παχύτερη από την άλλη. Στην περίπτωση αυτή, μόνο μία συμβουλή: εκπαιδευτείτε ώστε να υπάρχεΙ συμμετρία.

Υγρό eyeliner στο κάτω βλέφαρο

Εάν χρησιμοποιείτε eyeliner καλό θα είναι να περιοριστείτε μόνο στο πάνω βλέφαρο. Το eyeliner λόγω της υγρής υφής του μπορεί να τρέξει και το αποτέλεσμα να είναι αυτό που βλέπετε. Γι ‘αυτό προτείνουμε να θυμόμαστε ακόμη ένα χρυσό κανόνα: υγρό eyeliner – μόνο για το πάνω βλέφαρο,  και για το κάτω βλέφαρο –  μολύβι.

Σβήστε τα λάθη με μπατονέτα

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, το υγρό eyeliner τείνει να τρέξει και να αφήσει κηλίδες γρήγορα, ειδικά αν το μάτι υγρό. Για να αποφευχθεί αυτό, σκουπίστε με μια μπατονέτα, με την οποία μπορείτε να διορθώσετε γρήγορα τυχόν μουτζούρες του make-up.

Απόσταση μεταξύ των ματιών

Αυτή η μικρή λεπτομέρεια μπορεί να καταστρέψει ακόμα και τα πιο τέλεια μακιγιάζ και αναφέρεται στην γραμμή κοντά στη κόγχη του ματιού, η οποία στην αριστερή εικόνα ακολουθεί και φτάνει ως την άκρη του ματιού, ενώ στη δεξιά σταματάει νωρίτερα, κοινώς είναι πιο κοντή. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να χάνετε η συμμετρία των ματιών, αφού το δεξί μάτι δείχνει πιο μακριά από το άλλο.

Απρόσεκτη γραμμή

Όταν φοράτε αιλανερ, προσπαθήστε η γραμμή στο τέλος να είναι απότομη, λεία και ελαφρώς ανοδική προς τα πάνω. Οποιεσδήποτε άλλες παραλλαγές δεν θα φανούν και τόσο κομψές, και μπορεί να καταστρέψουν οποιοδήποτε μακιγιάζ.

Τραβηγμένο βλέφαρο

Εάν τεντώσετε τα βλέφαρα σας πολύ κατά την εφαρμογή του eyeliner, η γραμμή σίγουρα θα είναι άνιση όταν το δέρμα θα επιστρέψει στην πραγματική του κατάσταση.

Πολύ eyeliner στο κάτω βλέφαρο

Φυσικά, ένα μολύβι ή σκιά θα τονίσει το κάτω βλέφαρο και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό, αλλά με μέτρο! Εάν χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο πινέλο, μπορεί εύκολα να απλώσετε περισσότερη ποσότητα από’τι πρέπει.. με αποτέλεσμα-ένα μαύρο μάτι.

Ζιγκ ζαγκ γραμμή

Ξήστε το μολύβι κάθε φορά που θα χρειαστεί να βαφτείτε, ώστε η μύτη του να είναι λεπτή και κωνική για να μπορείτε να δουλέψετε σωστά. Μια αιχμηρή μύτη στο μολύβι θα σας χαρίσει μία ευθεία γραμμή πολύ πιο γρήγορα, αβίαστα και το σημαντικότερο χωρίς ζιγκ ζαγκ.