Τελικά πρέπει να ντύνεσαι ανάλογα με την ηλικία σου;

Πριν από μερικές δεκαετίες μια γυναίκα στα 30 θεωρούνταν πολύ μεγάλη, για να μην πούμε τι θεωρούνταν μια 40άρα ή μια 50άρα.

Πλέον σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει μια και τα 30 είναι τα νέα 20s και οι γυναίκες από τα 50 και πάνω μπορούν να είναι κομψές και γοητευτικές.

Όμως το γεγονός ότι οι εντυπώσεις για την ηλικία έχουν αλλάξει δεν σημαίνει ότι όλες μπορούμε να ντυνόμαστε το ίδιο. Κάτι που συναντάται πολύ συχνά σήμερα είναι ότι αρκετές πιο ώριμες γυναίκες προσπαθούν να ντυθούν όπως τα κορίτσια που είναι μικρότερά τους κατά 20 ακόμα και 30 χρόνια.

Αποτέλεσμα εικόνας για σορτσάκια

Προς Θεού τίποτα δεν απαγορεύεται, ωστόσο μια πολύ κοντή φούστα φορεμένη από μια γυναίκα στα 45 της, αφαιρεί πόντους από τη φινέτσα και τη γοητεία της, καθώς το μήνυμα που στέλνει είναι ότι αυτό που έχει να “πουλήσει” είναι μόνο η εξωτερική της εικόνα και τίποτε άλλο και το μόνο σίγουρο είναι ότι βγάζει προς τα έξω την ανασφάλειά της.

Αποτέλεσμα εικόνας για φινετσατη γυναικα

Όταν είμαστε 20 η προσωπικότητά μας δεν έχει διαμορφωθεί. Παθαίνουμε και μαθαίνουμε πιο συχνά και σταδιακά διαμορφώνουμε μια σταθερή προσωπικότητα. Στα 30 και ακόμα περισσότερο στα 40, αυτό που έχουμε να δείξουμε είναι κάτι περισσότερο από τα ωραία και γυμνασμένα πόδια μας.

Αποτέλεσμα εικόνας για σοφια λορεν 2016

Η υπέροχη Σοφία Λόρεν στα 80 της ντυμένη άψογα, όπως σε κάθε δεκαετία της ζωής της.

Σε αυτές τις δεκαετίες η γυναίκα απογειώνεται, είναι πιο όμορφη από ποτέ και παράλληλα οφείλει να γνωρίζει ποια είναι και ποιος είναι ο ρόλος της στην κοινωνία. Έχει αρκετές εμπειρίες και η γοητεία που εκπέμπει αυξάνεται μέχρι να φτάσει στα 100. «Μπορείς να είσαι θεά στα 30, γοητευτική στα 40 και ακαταμάχητη για το υπόλοιπο της ζωής σου”, είχε πει κάποτε η Κοκό Σανέλ και κάτι θα ήξερε παραπάνω.

Αποτέλεσμα εικόνας για κοκο σανε΄λ

Έτσι λοιπόν μια φινετσάτη γυναίκα οφείλει να γνωρίζει πότε πρέπει να μακρύνει το μήκος της φούστας της, να πετάξει τα σκισμένα τζιν και γενικότερα να πάψει να προσπαθεί να μοιάσει 20 χρόνων κι αυτό όχι μόνο γιατί δεν μπορεί, αλλά κυρίως γιατί δεν το έχει ανάγκη!