Σάλτσα Αγιολί (Aioli)

Το ντιπ αγιολί συνοδεύει τα κρεατικά, τα ψαρικά, γαρίδες, καραβίδες και ειδικά το μπακαλιάρο γιατί είναι μία παραλλαγή της σκορδαλιάς. Το αγιολι είναι μία Γαλλική συνταγή που μοιάζει πολύ με τη δική μας σκορδαλιά αλλά έχει βάση τη μαγιονέζα.

Aioli( Αγιολί)

Υλικά:

  • 2 σκόρδο λιωμένες
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • 1/4 κ.γ πιπέρι
  • 1/2 κ.γ μουστάρδα
  • 1 φλ. λάδι
  • 4 κ.γ ξύδι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους και τους χτυπάμε με το ξύδι. Στο μούλτι ρίχνουμε το σκόρδο τη μουστάρδα και το μισό φλιτζάνι λάδι, αλάτι, πιπέρι και τα χτυπάμε πολύ καλά. Ενώνουμε με τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα με το σύρμα ρίχνοντας σιγά σιγά το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σκορδαλιά με Ψωμί και Καρύδια

Μπακαλιάρος Τηγανητός με Κουρκούτι Μπύρας

Η Πιο Νόστιμη Σπυρωτή Ταραμοσαλάτα

Μελιτζανοσαλάτα

ΝΤΟΡΙΤΑ

Ανάμεσα στη διαδρομή της συζύγου, της μάνας & της εργαζόμενης γυναίκας, στρίμωξε και την αγάπη της για τις γλυκές & αλμυρές λιχουδιές.. Το μότο της είναι "Η κουζίνα θέλει αγάπη και φαντασία".. Πειραματίζεται συνεχώς με νέες γεύσεις και όταν κάτι την εξιτάρει, το μοιράζεται με τους αγαπημένους της και μαζί μας.

No Comments Yet

Αφήστε το μήνυμά σας

NEWSLETTER





Copyright © 2016 womanoclock.gr. All rights reserved