Μπακαλιάρος Τηγανητός με Κουρκούτι Μπύρας

μπακαλιάρος τηγανητός

Ο Τηγανητός μπακαλιάρος με το συγκεκριμένο κουρκούτι μπύρας, γίνεται τραγανός και παίρνει ένα φανταστικό χρυσοκίτρινο χρώμα. Συνοδεύστε τον με σκορδαλιά και πουρέ πατάτας.

Μπακαλιάρος τηγανητός

Υλικά:

  • 1 κιλό μπακαλιάρο παστό κομμένο σε κομμάτια ξαρμυρισμένο
  • 1 ποτήρι μπύρα
  • 2 ποτήρια αλεύρι για ο.χ
  • 1 κ.γ. κοφτό αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε πρώτα το κουρκούτι για να περάσουμε το μπακαλιάρο. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και προσθέτουμε στο τέλος το αλεύρι. Αφήνουμε το μείγμα λίγο στο ψυγείο να παγώσει και να σφίξει και ξεκινάμε να τηγανίσουμε καλά και από τις δύο πλευρές.

Περιμένουμε να κάψει το λάδι και βουτάμε τον μπακαλιάρο. Τηγανίζουμε την κάθε πλευρά 6-8 λεπτά για να γίνει όπως πρέπει ο μπακαλιάρος. Μόλις τηγανιστεί, απλώστε τον πάνω σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει το πολύ λάδι.

Σημείωση: Ξαρμυρίστε το μπακαλιάρο βάζοντας τον σε μία μεγάλη λεκάνη να τον σκεπάζει το νερό για δύο μέρες περίπου. Κάθε τόσο αδειάστε το νερό και βάλτε φρέσκο.