Πως να Πετύχεις Ντελικάτες Αποχρώσεις του Ξανθού με Toners

τόνερ για ξανθά μαλλιά

Όλες οι ξανθιές του πλανήτη ψάχνουν κομμωτές και φόρμουλες που θα εξαφανίσουν τις κίτρινες αποχρώσεις από τα μαλλιά τους και θα τους δώσουν μια πιο φυσική όψη. Σήμερα θα δούμε τι είναι το τόνερ για ξανθά μαλλιά (toners) και πως αυτά μας βοηθάνε να επιτύχουμε τις ντελικάτες αποχρώσεις του ξανθού πλατινέ, ξανθό silver, ξανθό μπεζ και πάει λέγοντας.

Αν είσαι ήδη ξανθιά γνωρίζεις ότι ή τόνωση του χρώματος των μαλλιών σχεδόν κάθε 1-2 εβδομάδες είναι αναπόφευκτη. Ειδικά τα τελευταία χρόνια όπου οι silver και σταχτί αποχρώσεις έχουν την τιμητική τους, δε σε παίρνει να αφήνεις κιτρινίλες.

Ακόμη και για όσες έχουν μαλλιά με διαβαθμίσεις, strobing lights και τεχνικές μπαλαγιάζ όπως ombre, sombre κτλ, ισχύει το ίδιο. Δυστυχώς η μεσογειακή ομορφιά έχει κρυμμένες κίτρινες και πορτοκαλί αποχρώσεις στα μαλλιά οπότε όταν αυτά υποστούν ξάνοιγμα το αποτέλεσμα δεν είναι το ιδανικό.

Σε αυτές τις περιπτώσεις πλέον χρησιμοποιούμε τα toners. Ευτυχώς δηλαδή που υπάρχουν και αυτά! Μέσα από αυτό το άρθρο θα λύσουμε όλες τις πιθανές απορίες αλλά και πως το χρησιμοποιούμε. Ας ξεκινήσουμε:

1) Τι ακριβώς είναι το Τόνερ για Ξανθά Μαλλιά;

Toner είναι ο όρος που χρησιμοποιείται στα προϊόντα που έχουν στόχο να τονώσουν την εμφάνιση των μαλλιών. Τόνερ χρησιμοποιούμε για να διορθώσουμε προβλήματα στο χρώμα. Δηλαδή όταν θέλουμε να εξουδετερώσουμε ανεπιθύμητες αποχρώσεις όπως αυτές του πορτοκαλί και του κίτρινου.

Είναι περίπου σαν βαφή μόνο που δεν προσθέτει χρώμα στα μαλλιά αλλά εξουδετερώνει. Συνήθως έχει μια μοβ-μπλε απόχρωση (γιατί το μοβ εξουδετερώνει το κίτρινο με βάση τη χρωματολογία). Όταν εφαρμόζεται σε ξανθά μαλλιά, δημιουργεί σταχτί, silver πλατινέ αλλά και θερμές αποχρώσεις του ξανθού εξουδετερώνοντας όλες τις κίτρινες και πορτοκαλί. Αυτό δίνει ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα και μπορεί επίσης να κάνει τα μαλλιά να δείχνουν κατά 40% πιο λαμπερά και υγιή.

τόνερ για ξανθά μαλλιά

2)Τι πρέπει να γνωρίζεις σχετικά με τα Toners

  • Τα toners μπορούν να σκουρύνουν τα μαλλιά κατά μισό τόνο (ελάχιστα δηλαδή).
  • Τα toners λειτουργούν ιδανικά σε φυσικά ξανθά ή ξανοιγμένα μαλλιά.
  • Μπορείς να το εφαρμόσεις σε όλα τα μαλλιά ή μόνο σε ορισμένα σημεία πχ μπορείς να το εφαρμόσεις μόνο στις άκρες των μαλλιών για ένα πιο εντυπωσιακό ombre με έντονες διαβαθμίσεις.
  • Όσο περισσότερο λούζεις τα μαλλιά σου τόσο χάνεται και η απόχρωση του toner. Θέλει τακτική χρήση για να διατηρήσεις το χρώμα.
  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τόνερ για ξανθά μαλλιά και στο σπίτι

3) Πότε χρησιμοποιούμε Τόνερ για Ξανθά Μαλλιά:

  1. Όταν θέλουμε να δημιουργήσουμε ντελικάτες αποχρώσεις του ξανθού όπως πλατινέ, σταχτί, μπεζ αλλά και απαλές αποχρώσεις της λεβάντας.
  2. Για να εξουδετερώσουμε ανεπιθύμητες αποχρώσεις μετά το ξάνοιγμα των μαλλιών*
  3. Να διατηρήσουμε το ντελικάτο ξανθό χρώμα στο σπίτι ή το κομμωτήριο

*Για να εξουδετερώσουμε τις κίτρινες αποχρώσεις σε φυσικά ξανθά ή ξανοιγμένα μαλλιά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα προϊόντα όπως βαφές (με ή χωρίς ρεφλέ) και ειδικά σαμπουάν κατά της κιτρινίλας, αλλά αυτό που επιτυγχάνουμε με το toner δεν είναι το ίδιο…

Σε αυτό το σημείο θα σας στείλω να διαβάσετε ένα άλλο παλιό αλλά ανανεωμένο μας άρθρο που έχει κάνει το γύρω του ίντερνετ και λέγεται: “οδηγός για τέλειο ξανθό“. Εκεί θα βρεις πληροφορίες για το πως να χρησιμοποιείς το ντεκαπάζ για να ανοίξεις τη ρίζα των μαλλιών σου αλλά και πως χρησιμοποιούμε τις βαφές για ρεφλέ.

Τώρα πια βέβαια οι βαφές και τα ρεφλέ μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα για τα ντεκαπαρισμένα μαλλιά. Αυτό συμβαίνει γιατί τα τόνερς δημιουργούν άκρως εντυπωσιακά αποτελέσματα στα ξανθά μαλλιά.

τόνερ για ξανθά μαλλιά

4) Πως γίνεται η εφαρμογή Toner

Τα τόνερ για ξανθά μαλλιά περιέχουν αμμωνία. Χρειάζονται προσοχή στη χρήση καθώς τα ξανοιγμένα μαλλιά είναι είδη ευαίσθητα και δεν ξέρεις πως θα αντιδράσουν.

Πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε διαδικασία εξουδετέρωσης κίτρινων ή πορτοκαλί αποχρώσεων με toners διαβάστε προσεχτικά τις οδηγίες χρήσης του προϊόντος.

Επειδή δεν μπορούμε να αναλύσουμε όλες τις εταιρίες και τον τρόπο εφαρμογής τους θα δούμε ένα πολύ δημοφιλές τόνερ στην αγορά το οποίο είναι της Wella (Wella Color Charm #T18 Lightest Ash Blonde).

Για το συγκεκριμένο προϊόν αναμιγνύετε καλά στο μπολ:

  • 1 δόση τόνερ
  • 2 δόσεις 20άρι οξυζενέ

και η εφαρμογή έχει ως εξής:

Σε νωπά μαλλιά εφαρμόστε το μίγμα ρίζα άκρη με καλό μασάζ. Το τόνερ πρέπει να μείνει στα μαλλιά 30 λεπτά πριν αφαιρεθεί σχολαστικά με το λούσιμο.

Όπως έχω αναφέρει και σε άλλα άρθρα κάθε τύπος μαλλιών αντιδρά διαφορετικά. Πάντα πριν επιχειρήσετε να κάνετε κάτι μόνες σας (εκτός κομμωτηρίου) διαβάστε προσεχτικά και ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες του κάθε κατασκευαστή. Επίσης, πάντα να κάνετε ένα τεστ στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Έτσι, να δείτε το αποτέλεσμα πριν επιχειρήσετε να το βάλετε σε όλα τα μαλλιά. Μην αγνοήσετε αυτούς του κανόνες.

Δείτε τώρα και μερικά αποτελέσματα του πριν και μετά του τόνερ που θα σας εκπλήξουν

τόνερ για ξανθά μαλλιάτόνερ για ξανθά μαλλιά

Που θα το βρείτε:

Η αλήθεια είναι πως αυτό το προϊόν δεν το βρίσκουμε Ελλάδα. Εμείς το αγοράζουμε από το eBay. Το προϊόν είναι δοκιμασμένο από εμάς με σίγουρα αποτελέσματα γι αυτό το προτείνουμε.

12 Comments

Comments are closed