Ψαρονέφρι Γεμιστό Έτοιμο σε 25′

ψαρονέφρι

Ψαρονέφρι Γεμιστό

Υλικά:

  • 3 Ψαρονέφρια μεγάλα
  • 2 σακουλάκια μοτσαρέλα σε άρμη ( εναλλακτικά γραβιέρα-κεφαλοτύρι)
  • 2 ντομάτες σφιχτές
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 3 κ.σ βούτυρο
  • 400ml κρέμα γάλακτος
  • Θυμάρι
  • Αλάτι πιπέρι
  • Τρίμμα σκόρδο
  • κλωστή μαγειρικής

gemisto-kreas

gemisto-kreas-1

Εκτέλεση: 

Σκίζουμε στη μέση το ψαρονέφρι χωρίς να το χωρίζουμε εντελώς και το χτυπάμε με τον μπάτη απαλά από το κέντρο και προς τα έξω, μέχρι να απλωθεί και να γίνει λεπτό. Αλατοπιπερώνουμε μέσα έξω, το γεμίζουμε με τα υλικά μας και τα πασπαλίζουμε με τρίμμα σκόρδου. Δένουμε το κρέας με τη κλωστή μαγειρικής καλά να μην ανοίξει. Κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα.

gemisto-kreas-2

Βουτυρώνουμε ένα βαθύ και μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε καλά το ψαρονέφρι μας μέχρι να πάρει αρκετό χρώμα και από τις δύο πλευρές. Ανάλογα την κουζίνα, κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος χαμηλώνετε το μάτι. Μόλις είναι έτοιμο σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος, το θυμάρι και το αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σαλτσούλα. Από την ώρα που θα μπει στο τηγάνι θέλει περίπου 20-25 λεπτά.