Μύδια Αχνιστά με Λευκό Κρασί

μύδια αχνιστα- φαγητά με θαλασσινά

Τα μύδια υπάρχουν σε διάφορες πολλές ποικιλίες ανάλογα με το σχήμα και το μέγεθος τους και είναι από τις πιο θρεπτικές τροφές. Αν σας αρέσουν τα οστρακοειδή σίγουρα θα λατρέψετε αυτά τα αχνιστά μύδια με λευκό κρασί.

Μύδια αχνιστά

Υλικά:

  • 2 κιλά μύδια με το κέλυφος
  • 2 ποτηράκια λευκό κρασί
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • ψιλοκομμένος μαϊντανός για το γαρνίρισμα
  • πιπέρι σε κόκκους

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τα μύδια και αφαιρούμε το φυκάκι που έχουν στην ένωση τους.
Κόβουμε τα λαχανικά μας σε κομμάτια χοντρά ή ψιλά, κατά προτίμηση.
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα μαζί, τα λαχανικά, το κρασί, τα μύδια, πιπέρι και βράζουμε όχι παραπάνω από 5-6 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια μας. Μόλις ανοίξουν τα αφαιρούμε και αφήνουμε να βράσει το ζουμί με τα υπόλοιπα υλικά ακόμα 5 λεπτά.

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με ζουμάκι και πασπαλίζουμε με μαϊντανό!!!!!