Χάσε Κιλά στη Νηστεία μέσα σε 3 Ημέρες!

Χάσε Κιλά στη Νηστεία μέσα σε 3 Ημέρες!

Με λίγη σωστή οργάνωση θα χάσεις κιλά στη νηστεία! Σου προτείνουμε την πιο ενδιαφέρουσα και όχι βαρετή διατροφή δια χειρός της διατροφολόγου Κλειούς Δημητριάδου!

Η περίοδος της νηστείας μπορεί να είναι πονοκέφαλος για όποιον θέλει να κάνει και δίαιτα συγχρόνως. Οι επιλογές φαίνονται περιορισμένες ή παχυντικές, ή βαρετές και άνοστες, αλλά αυτό δεν ισχύει στην πραγματικότητα!

Τριήμερη διατροφή και χάνεις κιλά στη νηστεία

1η μέρα

Πρωινό: 2 ρυζογκοφρέτες με επικάλυψη μαύρης σοκολάτας ή 1 πολύσπορο κουλούρι Θεσσαλονίκης

Δεκατιανό: 1 ανάμικτος φυσικός χυμός

Μεσημεριανό: μανιτάρια στο φούρνο με 2 μικρές πατάτες (αντί για το κλασικό κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες, μπορείς να φτιάξεις μανιτάρια πλευρώτους)

Απογευματινό: 1 ποτήρι γάλα αμυγδάλου ή φουντουκιού ή 10 ανάλατοι ξηροί

Βραδινό: σαλάτα “caesar’s” νηστίσιμη (πράσινα λαχανικά, ½ φλυτζάνι καλαμπόκι, ½ φλυτζάνι κρουτόν, 2 κουτ. της σούπας τυρί νηστίσιμο τριμμένο, βινεγκρέτ)

2η μέρα

Πρωινό: 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης με αμυγδαλοβούτυρο ή ταχίνι και μέλι

Δεκατιανό: 2-3 αποξηραμένα φρούτα

Μεσημεριανό: 2 σουβλάκια γαρίδας (μαρινάρουμε τις γαρίδες σε χυμό από 1 λεμόνι, χυμό από 1 πορτοκάλι, 1 κουτ. μουστάρδα, και λίγο λιωμένο σκόρδο για 1 ώρα. Περνάμε τις γαρίδες σε ξυλάκια και ψήνουμε στο γκριλ. Αντίστοιχα μπορούμε να κάνουμε και το χταπόδι μαρινάροντας σε κόκκινο κρασί και ξύδι μπαλσάμικο)

Απογευματινό: 1 φρούτο και 10 ανάλατοι ξηροί καρποί

Βραδινό: 1 παξιμάδι (ντάκος) με άφθονη σαλάτα

3η μέρα

Πρωινό: smoothie από 1 φλυτζάνι γάλα αμυγδάλου ή φουντουκιού με ½ μπανάνα ή 1 μήλο και λίγη κανέλα

Δεκατιανό: 1 φρούτο και 10 ανάλατοι ξηροί καρποί

Μεσημεριανό: ταμπουλέ με κινόα (1 φλυτζάνι βρασμένη κινόα με ντομάτα, κρεμμύδι, πιπεριές, αγγούρι και λεμόνι. Αν δε σου αρέσει η κινόα μπορείς να χρησιμοποιήσεις κανονικά πλιγούρι ή ακόμα και φασόλια μαυρομάτικα)

Απογευματινό: 2 κριτσίνια ή κρακεράκια

Βραδινό: 1 αραβική πίτα γεμισμένη με λαχανικά και ψητό καλαμάρι

Σημείωση: Η τελευταία ημέρα μπορεί να γίνει και χωρίς λάδι, οπότε θα μπορούσες να την εφαρμόσεις τη Μεγάλη Τετάρτη και τη Μεγάλη Παρασκευή.

 

Πηγή: Shape.gr