Αυτή είναι η Μόδα στις Κουρτίνες αυτή τη Σεζόν!

Με τις κουρτίνες μπορείτε εύκολα να δώσετε στιλ σε ένα χώρο αν επιλέξετε το σωστό σχέδιο, μέγεθος και υλικό. Γι’αυτό το λόγο ετοιμάσαμε έναν οδηγό ώστε να επιλέξετε ανάμεσα στις πιο στιλάτες κουρτίνες της σεζόν.

Όμπρε Μπορεί το όμπρε να έγινε τεράστια μόδα στα μαλλιά αλλά είναι επίσης πολύ στη μόδα και στη διακόσμηση. Μπορείτε να επιλέξετε όμπρε κουρτίνες που συνδυάζουν δύο αποχρώσεις που ταιριάζουν στο χώρο σας. Μην εντάξετε στις κουρτίνες σας περισσότερα από δύο χρώματα γιατί θα δυσκολευτείτε να τα συνδυάσετε με την υπόλοιπη διακόσμηση του σαλονιού.

Οι όμπρε κουρτίνες είναι πολύ της μόδας φέτος. Επιλέξτε λευκό και μια ακόμα απόχρωση αν το σαλόνι σας είναι βαμμένο σε λευκό χρώμα.

Κεντημένες μάλλινες κουρτίνες Οι κεντημένες μάλλινες κουρτίνες είναι και πάλι στη μόδα γιατί δείχνουν να είναι ταυτόχρονα και vintage και μοντέρνες. Αν το χέρι σας «πιάνει» μπορείτε να αγοράσετε απλές μάλλινες κουρτίνες και να κεντήσετε πάνω τους ό,τι σχέδια θέλετε. Τα κεντήματα δείχνουν πιο ωραία στο τελείωμα της κουρτίνας, αλλά αν θέλετε μπορείτε να αγοράσετε κουρτίνες που έχουν κεντήματα σε όλο το μήκος τους. Τα διακριτικά φλοράλ κεντήματα είναι μια πολύ ωραία επιλογή και από μακριά μοιάζουν σαν ανάγλυφα σχέδια πάνω στις κουρτίνες σας.

Bohemian Οι bohemian κουρτίνες (κουρτίνες με έντονα σχέδια και συνδυασμό διαφορετικών χρωμάτων) είναι μια ωραία πινελιά στο σαλόνι ή στο υπνοδωμάτιο αλλά καλό είναι να συνδυάζονται με μονόχρωμη διακόσμηση γιατί είναι από μόνες τους πολύ φανταχτερές. Αν φοβάστε να τις βάλετε στο σαλόνι, μπορείτε να τις δοκιμάσετε πρώτα σε κάποιο μικρό παράθυρο ή στο υπνοδωμάτιο για να δείτε πώς δείχνουν.

Κουρτίνες στο Υπνοδωμάτιο: Υπέροχες Ιδέες για Άψογο Στιλ!

Τip Μια ασφαλής επιλογή διακόσμησης με bohemian κουρτίνες είναι να επιλέξετε μια παλ απόχρωση για το 70% του χώρου σας (τοίχους, χαλιά και έπιπλα που καλύπτουν μεγάλες επιφάνειες) και να βάλετε στο υπόλοιπο 30% μια «δυνατή» κουρτίνα σαν αυτή της παρακάτω φωτογραφίας.

Όσο πιο πολύ πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι τόσο πιο τεριαστές είναι οι boho κουρτίνες για το σαλόνι ή το υπνοδωμάτιο. Δίνουν χρώμα και ζωντάνια στον χώρο και ανεβάζουν τη διάθεσή μας.
Όσο πιο πολύ πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι τόσο πιο ταιριαστές είναι οι boho κουρτίνες για το σαλόνι ή το υπνοδωμάτιο.

Παλ αποχρώσεις Συνδυάστε παλ αποχρώσεις μεταξύ τους χρησιμοποιώντας δύο ή τρία διαφορετικά φύλλα κουρτίνας. Αυτό το στιλ ταιριάζει τέλεια σε υπνοδωμάτια αλλά και παιδικά δωμάτια που έχουν έλλειψη χρώματος.

Επιλέξτε παλ αποχρώσεις και συνδυάστε διάφορα χρώματα μεταξύ τους για ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Φλοράλ Οι φλοράλ κουρτίνες είναι επίσης μια πολύ καλή επιλογή. Δυστυχώς, όμως, ενώ κάποιες από αυτές μπορούν να δείξουν πολύ όμορφα σε ένα χώρο και να τον αναδείξουν, υπάρχουν και κάποιες άλλες οι οποίες κάνουν ακόμα πιο άσχημο το αποτέλεσμα. Αυτό σημαίνει πως χρειάζονται μεγάλη προσοχή στον τρόπο που θα συνδυαστούν. Αν φοβάστε να χρησιμοποιήσετε έντονα φλοράλ, επιλέξτε πιο απαλά σχέδια που μπορούν να ενταχθούν πιο εύκολα σε ένα χώρο.

Don’t Μην συνδυάζετε το φλοράλ της κουρτίνας σας με το ίδιο φλοράλ σχέδιο σε μαξιλάρια ή καναπέδες. Το αποτέλεσμα είναι υπερβολικό και αρκετά κιτς.

Επιλέξτε το κατάλληλο φλοράλ που ταιριάζει στον χώρο σας. Προτιμήστε διακριτικά φλοράλ αν φοβάστε τις υπερβολές. Αν είστε πιο τολμηροί διαλέξτε ένα έντονο φλοράλ όπως αυτό της εικόνας.

Συνδυασμός σχεδίων Μπορείτε να επιλέξετε κουρτίνες με γεωμετρικά σχέδια σε μια πιο έντονη απόχρωση και να τις συνδυάσετε με άλλα χρώματα και σχέδια μέσα στο χώρο. Παίξτε με τα σχέδια και τους χρωματισμούς δημιουργώντας ένα ενιαίο αποτέλεσμα.


Σε αυτό το σαλόνι οι κουρτίνες ταιριάζουν τέλεια με τα μαξιλαράκια του καναπέ.

Ριγέ κουρτίνες Οι ριγέ κουρτίνες είναι ένα από τα πιο δυνατά trends της σεζόν και τα σχέδια που υπάρχουν στην αγορά είναι αμέτρητα. Μπορείτε να επιλέξετε κουρτίνες με κατακόρυφες ή οριζόντιες ρίγες αλλά και κουρτίνες με ρίγες σε συγκεκριμένα σημεία της επιφάνειάς τους.

Έξτρα tip Μια πολύ ωραία ιδέα είναι να επιλέξτε μια ταπετσαρία με ρίγες και να βάλετε ακριβώς τις ίδιες ρίγες στις κουρτίνες σας ώστε να δημιουργηθεί ένα 3d αποτέλεσμα ανάμεσα στον τοίχο και τις κουρτίνες που θα βρίσκονται ακριβώς μπροστά.


Οι ρίγες είναι ένα ακόμα trend που μας αρέσει πολύ στις κουρτίνες.

Denim Αν είστε υπερβολικά μοντέρνοι στη διακόσμηση του σπιτιού σας τότε ίσως είστε αρκετά τολμηροί ώστε να υιοθετήσετε το trend των denim κουρτινών. Ωστόσο επειδή αυτό το υλικό δεν συνδυάζεται εύκολα σε πολλά δωμάτια (εκτός του παιδικού), αν σας αρέσει πολύ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια παραλλαγή του. Το μπλε χρώμα του τζιν είναι επίσης στη μόδα και μπορείτε να επιλέξετε αυτό για τις κουρτίνες σας αντί για το γνήσιο τζιν ύφασμα που είναι πιο δύσκολο να διακοσμηθεί.

Το denim είναι ένα υλικό που κάνει δειλά-δειλά την εμφάνισή του στη διακόσμηση.