Η υπερβολική έκθεση στο πορνό τροφοδοτεί τον εθισμό στο σεξ

Κάθε μέρα ακούμε ολοένα και περισσότερα θέματα γύρω από τον εθισμό στο σεξ. Είναι ένα συχνό φαινόμενο των ημερών καθώς 1 στους 25 ενήλικες άντρες είναι εθισμένοι. Ευτυχώς είναι κάτι αναγνωρίσιμο πια! Τώρα, Βρετανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ένας από τους λόγους που μπορεί να εθίσουν κάποιον περισσότερο στον σεξ είναι η εκτεταμένη έκθεση στο πορνό.

Στο Πανεπιστήμιο του Cambridge στη Βρετανία, διεξάχθηκε έρευνα για το αν η έκθεση σε ταινίες πορνό παίζει ρόλο στον εθισμό του σεξ. Για τις ανάγκες της έρευνας εξέτασαν μια ομάδα αντρών, είδη εθισμένων στο σεξ αλλά και με κανονική συμπεριφορά.

Οι ειδικοί έδειξαν στους συμμετέχοντες εικόνες με σεξ ή γυναίκες γυμνές την ώρα που κατέγραφαν την εγκεφαλική τους λειτουργία. Οι εικόνες πορνό ενεργοποιούσαν τρία διαφορετικά τμήματα του εγκεφάλου που συνδέονται και με την τάση για εθισμό.

Τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύτηκαν στο the Journal of Psychiatric Research  έδειξαν η υπερβολική έκθεση στο πορνό μπορεί να οδηγήσει σε εθισμό του σεξ ή να τροφοδοτήσει τον υπάρχον.

Η επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Valerie Voon λέει πως τα ευρήματα αυτά δεν είναι αρκετά και πρέπει να ψάξουν ακόμα περισσότερο το θέμα αυτό.