Πόσο συχνά πρέπει να κάνουν σεξ τα ζευγάρια;

Πόσο συχνά πρέπει να κάνουν σεξ τα ζευγάρια;

Η αντίληψη ότι το σεξ κάνει καλό είναι είναι σοφή και γνωστή σε όλους…
Γυμνάζει όλο το σώμα χωρίς να χρειάζεται να χτυπιέσαι στα γυμναστήρια, φέρνει τα ζευγάρια πιο κοντά στην ευτυχία και αποτελεί μεγάλο μέρος για την αυτοεκτίμησή σου.. θες κι άλλα;

Λογικά όλοι πρέπει να είμαστε παθιασμένοι με το σεξ κι ενώ μας αρέσει να μιλάμε γι αυτό, ένα μεγάλο ερώτημα παραμένει για μερικούς αναπάντητο: πόσο συχνά πρέπει να το κάνεις;

Λοιπόν, υπάρχουν καλά νέα γιατί η απάντηση είναι απλή και… κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σου!

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο the journal Social Psychological and Personality Science, τα ζευγάρια δεν πρέπει να έχουν μη ρεαλιστικές προσδοκίες από τη σεξουαλική τους ζωή.

Με άλλα λόγια – να κάνετε όσο θέλετε και όταν θέλετε. Στην έρευνα σημειώνεται ότι το εβδομαδιαίο σεξ είναι αρκετό για να διατηρήσει εσένα και τη σχέση σου σε εγρήγορση χαρίζοντας ικανοποίηση και προσωπική ευτυχία.

Η Amy Muise, ερευνήτρια στο πανεπιστήμιο του Toronto, Missuaga, εξηγεί τα αποτελέσματα αφού πρώτα εξέτασε τρεις έρευνες που διεξάγονται κατά τη διάρκεια δεκαετιών με 25.000 ζευγάρια.

Σε γενικές γραμμές, είναι σημαντικό να διατηρηθεί μια καλή σεξουαλική σχέση μεταξύ των συντρόφων, αλλά είναι επίσης σημαντικό να έχουμε ρεαλιστικές προσδοκίες από τη σεξουαλική ζωή κάποιου, δεδομένου ότι πολλά ζευγάρια είναι απασχολημένα με τη δουλειά και τις ευθύνες.

Η έρευνά μας δείχνει ότι το συχνό σεξ συνδέεται άμεσα με την ευτυχία μας. Ωστόσο, αυτό δεν είναι απαραίτητο για όλα τα ζευγάρια κι έτσι δε χρειάζεται κάποιος να επιδιώξει το σεξ όσο το δυνατόν συχνότερα.

Αν νιώθεις ευτυχισμένος και ολοκληρωμένος με τον σύντροφό σου, τότε σημαίνει πως έχετε βρει την ιδανική ποσότητα και συχνότητα του σεξ στη σχέση σας.