Λουκάνικα με Μέλι και Κρασί “Μεθυσμένο Σπετσοφάι”

Το σπετσοφάι είναι ένα σχετικά πικάντικο Ελληνικό φαγητό που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα, έχει έντονη γεύση και πολλά πολλά αρώματα. Συνοδεύστε το από πάνω με τριμμένη φέτα και πατάτες τηγανητές και καλή όρεξη!!

Υλικά:

  • 3 χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 3 σκελ. σκόρδο
  • 2 πιπεριές φλωρίνης
  • 1 πράσινη πιπεριά, 1 κίτρινη
  • 1 ποτηρ.κρ. κρασί
  • 1 κονκασέ ντοματάκι περασμένο στο μούλτι
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Πάπρικα
  • ελαιόλαδο

 

λουκάνικα-σάλτσα σπετσοφάι-womanoclock-1

Εκτέλεση:

Σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο τα λουκάνικα μέχρι να πάρουν χρώμα και στη συνέχεια ρίχνετε τις πιπεριές, κομμένες σε χοντρές φέτες μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύεται μέχρι να μαραθούν σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις είναι έτοιμα ρίχνετε το κρασί και δυναμώνετε το μάτι. Όταν αυτό εξατμιστεί ρίχνετε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και την πρέζα ζάχαρη. Προσθέτετε μισό ποτήρι νερό και το αφήνετε να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά.
3 λεπτά πριν αποσύρετε απ΄τη φωτιά βάζετε το μέλι και αφήνετε λίγο ακόμα να δέσει η σάλτσα.

MORE:

Η Ωραιότερη Σως Μελιού για τις Σαλάτες σας!

Χορταστική Κοτοσαλάτα με Ελαφριά σως που Σκίζει από Εμφάνιση & Γεύση!