Κινέζικη Βραδιά για Ζευγάρια. Μενού για 4 Άτομα

Σήμερα φίλες μου σας έχω ακόμα ένα θεματικό μενού που μπορείτε να ετοιμάσετε πολύ εύκολα και να περάσετε το σαβ/κο με τους φίλους ή τα φιλικά ζευγάρια σούπερ, δοκιμάζοντας Κινέζικες συνταγές.. Αν σας αρέσει να πειραματίζεστε και να εντυπωσιάζετε τους κολλητούς σας κάθε φορά με νέες γεύσεις τότε οργανώστε μία κινέζικη βραδιά φτιάχνοντας τις παρακάτω συνταγές.. Φυσικά μην ξεχάσετε τα κινέζικα ξυλάκια ( θα πέσει πολύ γέλιο) !!!

Κινέζικο κοτόπουλο με λαχανικά

κινεζικο-φαγητο-2

Υλικά:

  • 2 στήθη φιλέτο κοτόπουλο κομμένα σε κομμάτια
  • 4 πιπεριές κόκκινη, πράσινη, κίτρινη, πορτοκαλί κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε λωρίδες
  • 1 κονσέρβα μπαμπού
  • μπρόκολο ( μικρά κεφάλια)
  • 1/2 κονσέρβα καλαμπόκι
  • σπορέλαιο ή σησαμέλαιο
  • 700γρ. γλυκόξινη σάλτσα (θα τη βρείτε έτοιμη σε βάζο).

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε στο γουόκ το κοτόπουλο με λίγο σησαμέλαιο η ηλιέλαιο.
Μόλις πάρει χρώμα το αδειάζουμε σε ένα μπωλ και κάνουμε το ίδιο με τα λαχανικά μας.
Στο τέλος ενώνουμε τα λαχανικά με το κοτόπουλο, προσθέτουμε τη γλυκόξινη σάλτσα, αφήνουμε για 2-5 λεπτά ακόμα και σβήνουμε το φαγητό.

Ρυζι τηγανητό στο Γουόκ με Αυγό

κινεζικο-φαγητο-1

Υλικά:

  • 4 φλυτζ. ρύζι μπασμάτι
  • 2 αυγά
  • σόγια σως
  • σπορέλαιο ή σησαμέλαιο
  • Σουσάμι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Βράζουμε το μπασμάτι και το κρατάμε στην άκρη. Ρίχνουμε στο γουόκ λίγο λάδι, σπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με σπάτουλα. Μόλις τα αυγά μας είναι έτοιμα προσθέτουμε το ρύζι και λίγη σόγια, ανακατεύουμε και είναι έτοιμα. Σερβίρουμε με το κοτόπουλο και με την παρακάτω σαλάτα.

Σαλάτα με ψητά λαχανικά

κινεζικο-φαγητο-3

Υλικά:

  • Άσπρο λάχανο, κομμένο στο χοντρό τρίφτη
  • 2 καρότα, κομμένα σε μπαστουνάκια
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
  • μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
  • 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε μπαστουνάκια
  • 1 κλωναράκι μαιντανό
  • 1 κόκκινη και κίτρινη πιπεριά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κύβος ζωμός λαχανικών
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε τα λαχανικά στο ελαιόλαδο για λίγο. Προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε το σκεύος και μαγειρεύουμε για 5΄. Αποσύρουμε από η φωτιά.
Για τη σάλτσα, διαλύουμε το κόρν φλάουρ σε 4 κ.σ. νερό και περιχύνουμε τα λαχανικά. Σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε τη σαλάτα να κρυώσει πριν σερβίρουμε.