Ποια είναι η Κατάλληλη Διαφορά Ηλικίας μεταξύ Ζευγαριών

Ποια είναι η Κατάλληλη Διαφορά Ηλικίας μεταξύ Ζευγαριών

Εσείς έχετε μεγάλη ή μικρή διαφορά ηλικίας μεταξύ σας; Όλοι θέλουμε μία επιτυχημένη σχέση κάποια στιγμή στη ζωή μας και ακόμα περισσότερο θέλουμε έναν επιτυχημένο γάμο αν έχουμε περάσει μερικά χρόνια μαζί. Όμως ένας από τους παράγοντες που πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας πριν φτάσουμε σε αυτό το μεγάλο βήμα είναι η διαφορά ηλικίας μεταξύ ζευγαριών.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Emory στις Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν ανάλυση σε 3.000 ζευγάρια για να δώσουν απάντηση σε αυτό το σημαντικό ερώτημα:

Ποια είναι η Κατάλληλη Διαφορά Ηλικίας μεταξύ Ζευγαριών

Τι ανακάλυψαν οι έρευνες;

Όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά ηλικίας μεταξύ των ζευγαριών, τόσες περισσότερες είναι και οι πιθανότητες να χωρίσουν. Αυτό το νόμισμα όμως έχει και την άλλη όψη. Η ίδια έρευνα έδειξε πως τα ζευγάρια που κατάφεραν να ξεπεράσουν τα 2 χρόνια σχέσης έχουν 43% λιγότερες πιθανότητες να χωρίσουν όποια κι αν είναι η διαφορά μεταξύ τους… Αυτό σημαίνει τελικά πως ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά!

Πιο συγκεκριμένα:

  1. Ζευγάρια με έναν χρόνο διαφορά ηλικίας έχουν 3% πιθανότητες να χωρίσουν
  2. Τα ζευγάρια με έως και 5 χρόνια διαφορά ηλικίας έχουν 18% πιθανότητες για χωρισμό
  3. Ζευγάρια με 10 χρόνια διαφορά ηλικίας έχουν 39% πιθανότητες για χωρισμό
  4. Τα ζευγάρια που έχουν διαφορά ηλικίας πάνω από 20 χρόνια έχουν 95% πιθανότητες να χωρίσουν
  5. Όσα ζευγάρια άντεξαν τα 2 χρόνια σχέσεις έχουν 43% λιγότερες πιθανότητες να χωρίσουν, όποια κι αν είναι η διαφορά ηλικίας.