Επιλέγοντας το Σωστό Μακιγιάζ για Κάθε Περίσταση

Το να μάθετε να επιλέγετε το σωστό μακιγιάζ για κάθε περίσταση, είναι ένας από τους βασικότερους κανόνες του μακιγιάζ. Όταν πρόκειται για την επιλογή του μακιγιάζ ανάλογα με την περίσταση, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε μερικά απλά βήματα και να έχετε κατά νου κάποιες προτάσεις, που μαζί με το ντύσιμο και το χτένισμα, θα σας βοηθήσουν να κάνετε μια μία στυλιστικά άρτια εμφάνιση οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Επιλέγοντας μακιγιάζ ανάλογα με την περίσταση

Φυσικό μακιγιάζ

Συνιστάται κυρίως τις πρωινές ώρες και είναι κατάλληλο για το γραφείο ή για εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, για μία συνέντευξη για δουλειά, για ραντεβού ή καφέ.

Έντονο μακιγιάζ

Τα έντονα μακιγιάζ είναι ιδανικά για πάρτι για club, μπουζούκια ή για ιδιαίτερες περιστάσεις που το απαιτούν, Χριστούγεννα, πρωτοχρονιά, του Αγίου Βαλεντίνου, Πάσχα κ.α

Μακιγιάζ για απογευματινά ραντεβού με φίλες ή το φίλο σας.

Για ένα απογευματινό καφεδάκι με το φίλο σας ή γυναικοπαρέα, δεν χρειάζεται να κάνετε ένα έντονο μακιγιάζ. Το πιο σημαντικό βήμα είναι να εφαρμόσετε μία αντηλιακή κρέμα προσώπου με χρώμα απλά για να καλύψετε τις δυσχρωμίες. Επικεντρωθείτε στα σημεία που έχουν μικρές ατέλειες και καλύψτε να μην φαίνονται με το φως της ημέρας. Με λίγο ρουζ, lip gloss, μάσκαρα και μία απαλή σκιά θα είστε κομπλέ.

Μακιγιάζ για χαλαρές βραδινές εξόδους σινεμά/ποτό

Όταν πρόκειται για μία τέτοια έξοδο που ναι μεν είναι βραδινή αλλά ταυτόχρονα χαλαρή, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε ένα make up που έχει ελαφριά υφή σε όλο το πρόσωπο. Στη συνέχεια εφαρμόστε κονσίλερ κάτω από τα μάτια, ένα τόνο πιο ανοιχτό για να φωτίσει το βλέμμα σας και να καλύψει την κούραση της ημέρας. Σταθεροποιήσετε με μία πούδρα.. Δώστε χρώμα στα μαγουλάκια σας με ρουζ σε χρωματικούς τόνους που σας ταιριάζουν για να φαίνεστε φρέσκια. Για τα χείλη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κραγιόν σε ανοιχτές αποχρώσεις ή αν είστε τολμηρές εφαρμόστε ένα έντονο φούξια ή κόκκινο

Μακιγιάζ για club και πάρτι

Όταν πρόκειται για τέτοιου είδους διασκέδαση είναι απαραίτητο ένα σταθερό μακιγιάζ γιατί θα χορέψετε, θα ιδρώσετε αλλά το μακιγιάζ θα πρέπει να μείνει στη θέση του. Από μένα έχετε το ελεύθερο να βαφτείτε όπως θέλετε. Μπορείτε να επιλέξετε έντονα smokey μάτια με έντονα ή απαλά χείλη ή να παίξετε με τα χρώματα των σκιών. Η cateye γραμμή eyliner είναι άκρως σαγηνευτική αλλά υπάρχουν και πολλές άλλες που μπορείτε να δοκιμάσετε, ρίξτε εδώ μια ματιά να πάρετε μερικές ιδέες. What ever you like!! αρκεί τα προιόντα που θα χρησιμοποιήσετε να είναι αδιάβροχα και σταθερά με μεγάλη διάρκεια.

 Μακιγιάζ για τις διακοπές

Αν πάτε  διακοπές, είναι καλύτερο να ξεφορτωθείτε τα βαριά καλλυντικά που φορτώνουν το δέρμα σας και ειδικά τις κρεμόπουδρες που λόγω της θερμοκρασίας κυριολεκτικά λιώνουν στο πρόσωπό μας. Χρησιμοποιήσετε μια αντηλιακή κρέμα με προστασία και χρώμα και στη συνέχεια δώστε λάμψη στα μάγουλα με μπρόνζερ αντί για ρουζ. Τέλος εφαρμόστε αδιάβροχη μάσκαρα και lip gloss στα χείλη. Για τις βραδινές εξορμήσεις χρησιμοποιήστε bronze ημιδιάφανες σκιές σε μεταλλικές υφές ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιες καλοκαιρινές αποχρώσεις όπως τιρκουάζ, σιελ, πετρόλ κλπ. Για τα χείλη επιλέξτε παιχνιδιάρικα κραγιόν ροζ, φούξια, λιλά ροδακινί κλπ.

Μακιγιάζ για τη δουλειά

Το μακιγιάζ γραφείου πρέπει να είναι απλό και φυσικό, γι ‘αυτό χρησιμοποιείστε λιγότερα καλλυντικά και αποφύγετε να βάψετε τα μάτια σας σε έντονα χρώματα. Το eyeliner και η μάσκαρα είναι μία πολύ καλή λύση. Εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα, και στη συνέχεια, εφαρμόστε ένα make up με ελαφριά κάλυψη και πουδράρετε με ημιδιάφανη πούδρα. Εφαρμόστε στα μήλα του προσώπου τερακότα για να ζεστάνετε το πρόσωπο, με γήινα χρώματα και όχι με έντονα ρουζ. Για τα χείλη μπορείτε να επιλέξετε ένα nude  κραγιόν.