10 λόγοι που ποτέ δεν φανταζόμασταν ότι ευθύνονται για τη χαμηλή λίμπιντο

10 λόγοι που ποτέ δεν φανταζόμασταν ότι ευθύνονται για τη χαμηλή λίμπιντο

Όλες οι επιστημονικές εξηγήσεις που χρειαζόμασταν.

Τα φάρμακα

Μεταξύ των πιο σημαντικών καταστροφέων της libido είναι τα αντικαταθλιπτικά. Τα αντικαταθλιπτικά μπορεί να προκαλέσουν δυσκολία στην διέγερση ή στον οργασμό. Είναι σαν να τοποθετούμε μια βαριά υγρή κουβέρτα πάνω από την σεξουαλικότητα μας. Επίσης τα φάρμακα που περιέχουν οιστρογόνα, προγεστερόνη αλλά και τα διαφόρων ειδών αντισυλληπτικά μπορούν επίσης να είναι πολύ βαριά για το σώμα μας. Μην βιαστείτε να σταματήσετε όποια φαρμακευτική αγωγή μπορεί να ακολουθείτε, πριν συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Ρωτήστε τον αν υπάρχει κάποια εναλλακτική στο συγκεκριμένο φάρμακο ή αν μπορείτε να μειώσετε την δόση.

Οι αλλεργίες

Πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε πως το 83% αυτών που υποφέρουν από αλλεργίες υποστηρίζουν ότι αυτό επηρεάζει την σεξουαλική τους ζωή. Τα αντισταμινικά μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα στον κόλπο που μπορείτε όμως να αντιμετωπίσετε χρησιμοποιώντας ένα λιπαντικό από το φαρμακείο.

Μια εξαντλητική δίαιτα

Αν πρόσφατα ξεκινήσατε κάποια νέα δίαιτα, μπορεί τα περιττά κιλά σας να μην είναι τα μόνα που θα εξαφανιστούν. Αλλαγές στην διατροφή μπορεί να απορυθμίσουν τον οργανισμό και για αυτό πρέπει να φροντίζετε να κρατάτε το σώμα σας σταθερό και ευτυχισμένο. Για μια πιο υγιή libido φροντίστε την υγεία και την σταθερή λειτουργία του οργανισμού σας. Αντί να επιλέξετε κάποια σκληρή δίαιτα της μόδας που υπόσχεται γρήγορα αποτελέσματα, συμβουλευτείτε έναν διατροφολόγο και επιλέξτε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή που θα σας επιτρέπει να προσλαμβάνετε όλα εκείνα τα στοιχεία που σας είναι απαραίτητα για να λειτουργήσετε στην κρεβατοκάμαρα αλλά και έξω από αυτήν.

Η κούραση και η νύστα

Υπάρχουν κάποιες μέρες που το μόνο που μπορείτε να σκεφτείτε είναι να τελειώσει η δουλειά και να συρθείτε μέχρι το κρεβάτι σας. Σίγουρα αυτή δεν είναι μια μέρα που θα απολαύσετε καυτό σεξ. Λέγεται πως οι άνδρες κάνουν σεξ για να χαλαρώσουν και οι γυναίκες πρέπει να χαλαρώσουν για να κάνουν σεξ. Αν είμαστε κουρασμένες ή έχουμε πολλά στο μυαλό μας, σίγουρα το σεξ δεν είναι στις πρώτες θέσεις της λίστας μας. Συνεπώς το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε αν θέλουμε την διάθεση μας να επιστρέψει, είναι να ξεκουραστούμε..

Υψηλά επίπεδα στρες

Σας νιώθουμε. Μεταξύ των εξαντλητικών ωραρίων στην δουλειά, τις δραστηριότητες των παιδιών και τις υποχρεώσεις του σπιτιού είστε τόσο πιεσμένη που δεν μπορείτε ούτε να σκεφτείτε το σεξ. Όταν παραμένουμε απασχολημένοι με τα άγχη της δουλειάς και του σπιτιού είναι πολύ δύσκολο να φτάσουμε σε εκείνη την χαλαρή διάθεση που θα μας επιτρέψει να αφεθούμε στην απόλαυση του σεξ. Πρέπει όμως να βρούμε τρόπους γιατί το σεξ εκτός από την απόλαυση που μας προσφέρει, κρατά τον δεσμό του ζευγαριού ισχυρό, ενισχύει την εγγύτητα και κάνει πιο εύκολο το να βρίσκουμε λύση στα προβλήματα και να ξεπερνάμε τις δυσκολίες.

Το αλκοόλ

Μπορεί να είναι οι άνδρες που δεν μπορούν να αποδώσουν μετά από πολλά ποτά όμως το αλκοόλ δεν αφήνει ανεπηρέαστες τις γυναίκες. Αν αισθάνεσθε ότι έχετε χαμηλή libido, το να πιείτε κάτι παραπάνω δεν θα βοηθήσει όπως ίσως νομίζετε αλλά θα σας κάνει να νιώσετε περισσότερο κουρασμένη. Μερικές γυναίκες ίσως ακόμη να νιώσουν την διάθεση τους να πέφτει. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να απολαύσετε ένα ποτήρι κρασί πριν το σεξ με τον σύντροφό. Απλώς επειδή για κάθε γυναίκα το όριο του πόσο είναι πολύ είναι προσωπικό πρέπει να βρείτε το δικό σας.

Ο θυμός

Η καλή επικοινωνία σε μια σχέση επηρεάζει την διάθεση για σεξ. Αν νιώθετε ότι ο άλλος δεν σας ακούει σίγουρα το τελευταίο πράγματα που θα σκεφτείτε είναι να κάνετε σεξ μαζί του. Δουλέψτε την σχέση σας, γίνετε λίγο πιο περιπετειώδης στις βραδιές σας και σίγουρα η φλόγα θα ξανανάψει.

Διατροφικές διαταραχές

Μια διατροφική διαταραχή μπορεί να επηρεάσει την libido. Άλλωστε αυτές έχουν άμεση σχέση με την εικόνα που έχουμε για το σώμα μας αλλά και την αυτοπεποιθησή μας. Πολλές γυναίκες με διατροφικές διαταραχές δεν νιώθουν άνετα να βγάλουν τα ρούχα τους ή αποφεύγουν να βρεθούν γυμνές με τον σύντροφό τους. Μοιραστείτε με τον άλλο το πώς αισθάνεσθε αλλά και συμβουλευθείτε ειδικό σχετικά με την διατροφική διαταραχή

Η κατάρα της οικειότητας

Αν είστε πολύ καιρό με τον σύντροφο σας λογικά έχετε βρει πως μπορείτε να προσφέρετε απόλαυση. Αν κάπου όμως αυτό έχει χαθεί και εσείς επιλέγετε να μην το λέτε η διάθεση για σεξ σίγουρα θα αρχίσει να μειώνετε. Πριν του δώσετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες βρείτε τι είναι αυτό που σας διεγείρει. Το κλειδί είναι να καταλάβετε τι λειτουργεί για εσάς και να το ξέρετε καλά ώστε να μπορείτε να το επικοινωνήσετε στον σύντροφό σας.

Η τεχνολογία

Μπορεί to smartphone και το ipad να λαμβάνουν περισσότερη αγάπη αυτήν την εποχή απ’ ότι ο σύντροφός σας. Ο μόνος τρόπος είναι όταν κοιμηθούν τα παιδιά ή την ώρα που περνάτε οι δυο σας όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές να είναι κλειστές συμπεριλαμβανμένης και της τηλεόρασης.

Διαβάστε επίσης:

Ποια είναι η Κατάλληλη Διαφορά Ηλικίας μεταξύ Ζευγαριών

marieclaire