Όταν ο Πρώην σου Παντρεύεται και μαθαίνεις τα νέα

Γιατί πάντα μας απασχολεί ένας πρώην….

ήταν ο έρωτας της ζωής σου, περνούσατε τέλεια μαζί, ερωτευτήκατε, αγαπηθήκατε όπως με κανέναν άλλον μετά από αυτόν, όμως στο τέλος χωρίσατε και το χειρότερο;;;;;;;; αυτός ο άνθρωπος, αυτός, ο πρώην σου δηλαδή…. παντρεύεται την Κυριακή.

Ενώ είχες να τον σκεφτείς για μήνες, ή και χρόνια, τώρα που έμαθες τα νέα από το facebook το μυαλό σου δε λέει να ξεκολλήσει από τη σκέψη τη δική του όσο και της μέλλουσας γυναίκας του. Τι το θες το facebook αγάπη μου! Σε πιάνει πανικός και βομβαρδίζεις τον εαυτό σου με ερωτήσεις δίχως απαντήσεις που δεν έχουν νόημα: μα τι καλύτερο έχει αυτή από εμένα, γιατί αυτή και όχι εγώ, γιατί χωρίσαμε (ούτε που θυμάσαι), πως πήρε τόσο γρήγορα αυτή την απόφαση ζωής, γιατί εμένα δε μου έκανε ποτέ πρόταση γάμου κτλ κτλ κτλ.

Ήρεμα κοπελιά! στάσου στο ύψος σου και σκέψου λογικά... όχι όμως από σήμερα, αλλά από αύριο. Σήμερα έχεις κάτι σημαντικό να κάνεις και θα σου πω αμέσως πιο είναι αυτό. Μέχρι να περάσει μια μέρα κρατήσου και κοίτα μη στείλεις κάνα μνμ στο facebook και σε μαζεύουν με τα κουταλάκια ε;

Τη μέρα που μαθαίνεις τα νέα

Κάλεσε την ή τις κολλητές σου στο σπίτι για συγκέντρωση. Σήμερα έχουμε την “κηδεία” μιας αγάπης που είχε λήξει πριν από καιρό. Απλά εσύ δεν το θυμάσαι! Βγάλε κρασί ή ποτό, πες τους ακριβώς αυτά που σε ενοχλούν σχετικά με αυτό το γεγονός. Κλάψε, εκτονώσου. Κάνε μια επιδρομή στο παρελθόν και προσπάθησε να θυμηθείς τη δική σας σχέση με κάθε λεπτομέρεια, ειδικά πριν τα τελευταία της. Τότε, κάτι έφταιξε και αποφασίσατε ότι δεν μπορείτε να είστε πια μαζί.

Τώρα γιατί κάνεις έτσι στην ιδέα του γάμου του; Αν εσύ ήσουν ήδη καλοπαντρεμένη πιστεύεις ότι θα σε ένοιαζε; Μην κουράζεσαι να σκεφτείς γιατί η απάντηση είναι όχι… ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ.

Την επόμενη μέρα

Ξύπνησες και το κεφάλι σου είναι βαρύ από το ξενύχτι, το ποτό και την ένταση. Τι να κάνεις όμως που πρέπει να πας στη δουλειά. Κάνε ένα κρύο ντους, ντύσου, χτενίσου, περιποιήσου τον εαυτό σου. Η ζωή είναι ωραία και χωρίς τον πρώην σου είναι ακόμη καλύτερη αλλιώς δεν θα είχατε χωρίσει.

Ως γυναίκα προς γυναίκα δε θα σου πω πως είμαστε εγωίστριες και κτητικές και γι αυτό κάνουμε σαν τρελές στην ιδέα του γάμου του πρώην μας. Θα σου πω όμως πως έχουμε την τάση να ξεχνάμε τους πραγματικούς λόγους που ένας άντρας έγινε πρώην. Και αυτό συμβαίνει γιατί θέλουμε να κρατάμε τις ωραίες στιγμές μέσα μας.

Ο λόγος που μπορεί να σε έπιασε πανικός στην ιδέα του γάμου του δεν έχει καμία πραγματική βαρύτητα. Μπορεί να είναι η μοναξιά, μπορεί να είναι η ζήλια, μπορεί να είναι ότι ο πρώην σου έβαλε τελεία και δεν έχεις τίποτα να περιμένεις. Σίγουρα όμως, αυτό δεν είναι η πραγματική αγάπη.

Κάθε ημέρα μετά

Αν πραγματικά κάποτε αγάπησες αυτόν τον άνθρωπο, οφείλεις να στηρίζεις τις επιλογές του και να χαίρεσαι αν εκείνος βρήκε την ευτυχία στο πρόσωπο όποιας άλλης γυναίκας. Το ότι παντρεύεται δε σημαίνει ότι δε σε αγάπησε. απλά για διάφορους λόγους, θεωρώ πάντα για καλό, κάποια σχέσεις πρέπει να τελειώνουν εκεί!

Κράτα μαζί σου τα καλά αυτής της σχέσης και ευχήσου μέσα από τα βάθη της ψυχής σου ο πρώην σου να βρει την ευτυχία… και να το εννοείς! Με αυτή την ηρεμία της ψυχής, θα βρεις σύντομα και τη δική σου ευτυχία.

Και κάπου εδώ, θα σε στείλω να διαβάσεις ένα γράμμα που μου άρεσε πολύ: «Ολα όσα θέλω να πω στον πρώην μου, σήμερα που παντρεύεται»