Χιονισμένος Κορμός Χριστουγέννων

Αυτές τις μέρες εκτός από κουραμπιέδες και μελομακάρονα που όλες έχουμε στο σπίτι μας, ψάχνουμε και μια γεύση διαφορετική για να συνοδεύσουμε τον καφέ με τους αγαπημένους μας. Ενα εύκολο και γρήγορο γλυκό γιαυτούς που αγαπάμε!!!

Για όσες φίλες θέλουν να φτιάξουν το γλυκάκι μας αλλά δεν έχουν χρόνο, μπορούν να προμηθευτούν έτοιμο παντεσπάνι από τα super markets..

Υλικά:

  • 2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι για ο.χ
  • 4 αβγά
  • Μισό φλυτζ.τσαγιού κακάο
  • 1 1/2 φλυτζ.τσαγιού ζάχαρη
  • 1 1/2 κουτ.γλυκού μπέκιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • μία πρέζα αλάτι
  • 3κουτ.σούπας νερό
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 500ml κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

Βάζουμε τα ασπράδια σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη μέχρι να γίνουν μαρέγκα και ρίχνουμε τη μισή ζάχαρη λίγο λίγο. Τους κρόκους τους έχουμε βάλει σε ένα άλλο μπολ και τους χτυπάμε και αυτούς με την υπόλοιπη ζάχαρη. Προσθέτουμε το νερό, τη βανίλια και ανακατεύουμε. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα σε αυτό το μείγμα και προσθέτουμε το κακάο, το αλεύρι,το μπέικιν, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ

Σε ένα μακρόστενο ταψί βάζουμε λαδόκολλα και αδειάζουμε το μείγμα, ψήνουμε στον αέρα σε μέτριο φούρνο για 15-20 λεπτά περίπου.

Αφού έχουμε ετοιμάσει τη σαντιγί (δείτε εδώ) την απλώνουμε πάνω στο παντεσπάνι και τυλίγουμε σε ρολό πολύ προσεκτικά. Μπορείτε να τον διακοσμήσετε με ακανόνιστα κομμάτια σοκολάτας η να πασπαλίσετε από πάνω με ζάχαρη άχνη.