Το Greenery είναι το Κορυφαίο Χρώμα της Χρονιάς 2017

Το Greenery είναι το Κορυφαίο Χρώμα της Χρονιάς 2017 -womanoclock

Το χρώμα greenery έφερε αναζωογόνηση και ανανέωση. Το επίσημα κορυφαίο χρώμα του έτους 2017 της Pantone έχει ήδη εντοπιστεί στον εσωτερικό σχεδιασμό, στα fashion runaways αλλά και σε πολυτελή αυτοκίνητα.

“Αυτή η απόχρωση του πράσινου είναι κάτι τελείως διαφορετικό από ότι έχουμε χρησιμοποιήσεις έως τώρα σε χρώματα της χρονιάς», λέει ο Leatrice Eiseman, executive director της Pantone Color Institute. “Αγαπάμε αυτό το αίσθημα της νεότητας, της επαναπροσαρμογής και αναζωογόνησης του εαυτού μας. Μια πραγματικά σημαντική πτυχή είναι ότι το χρώμα έχει ζωντάνια και φωτεινότητα.”

Η Pantone έχει επιλέξει πρασινωπά χρώματα στο παρελθόν ως Χρώμα της Χρονιάς, αλλά ποτέ ένα τόσο φωτεινό όπως το greenery, το οποίο έχει ως στόχο να προκαλέσει σκέψεις για ένα φρέσκο ξεκινήματα, τόσο φρέσκο, όσο το νέο φύλλωμα της φύσης. Το 2013, το χρώμα της χρονιάς ήταν Emerald, και το 2010, το πράσινο-μπλε τιρκουάζ, αλλά και οι δύο αποχρώσεις ήταν πιο σκοτεινές και υποτονικές σε σχέση με τη φετινή επιλογή.

«Το πρόσωπο που μπορεί να προσαρμόσει αυτό το χρώμα στη ζωή του είναι αυτό που σκέφτεται πως χρειάζεται μία αλλαγή, κάτι πιο νέο και φρέσκο», λέει ο Eiseman. « Ανανέωση, αναζωογόνηση και καθησύχαση είναι όλα τα πράγματα που ψάχνουμε σε ένα πολύ σύνθετο κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον.”

Το Greenery είναι το Κορυφαίο Χρώμα της Χρονιάς 2017Παρά την έντονη πράσινη-κίτρινη απόχρωσή του, το greenery μπορεί να λειτουργήσει ως μια απροσδόκητη βάση για μια πληθώρα άλλων χρωμάτων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το πράσινο χρώμα ως ουδέτερο, όπως κάνει ακριβώς και η μητέρα φύση. Το πράσινο είναι η βάση και από εκεί ανθίζουν τα λουλούδια που έχουν διάφορα χρώματα. Αυτό το πράσινο της φύσης έρχεται σε αρμονία με τα λουλούδια, τη θάλασσα, τον ουρανό, τα ζώα, τον ήλιο…

Πάρτε, για παράδειγμα, τους παρακάτω διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς χτισμένους γύρω από το greenery:

Το Greenery είναι το Κορυφαίο Χρώμα της Χρονιάς 2017 -womanoclockΤο Greenery είναι το Κορυφαίο Χρώμα της Χρονιάς 2017 -womanoclockΤο Greenery είναι το Κορυφαίο Χρώμα της Χρονιάς 2017 -womanoclock

Το Greenery είναι το Κορυφαίο Χρώμα της Χρονιάς 2017 -womanoclock
Το Greenery είναι το Κορυφαίο Χρώμα της Χρονιάς 2017Το Greenery είναι το Κορυφαίο Χρώμα της Χρονιάς 2017Το Greenery είναι το Κορυφαίο Χρώμα της Χρονιάς 2017

Η greenery απόχρωση έχει κάνει επίσης μια αξιοσημείωτη εμφάνιση στα runways φέτος, σε συλλογές όπως Gucci και Prada, και έφερε ένα σπάνιο αποτέλεσμα στα outfits που είναι πλέον γεμάτα ζωντάνια και γαλήνη.

Το Greenery είναι το Κορυφαίο Χρώμα της Χρονιάς 2017 -womanoclock

 

πηγή