Τραπέζι με Αστακομακαρονάδα! Αγαπημένη και Εύκολη Συνταγή

Σήμερα θα περιποιηθώ λίγο παραπάνω τους φίλους μου, φτιάχνοντας τους μία πεντανόστιμη αστακομακαρονάδα με ζυμαρικά μαλφαντίνες και πίνοντας ένα σπάνιο και μυρωδάτο λευκό κρασί.

Αστακομακαρονάδα

Υλικά για 4 άτομα:

  • Αστακός
  • 1 πακέτο barilla Mafaldine
  • 2 κουτιά τοματάκι κονκασέ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • εστραγκόν
  • αλάτι – πιπέρι
  • ελαιόλαδο

%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%bc%ce%b1%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%b1%ce%b4%ce%b1

Εκτέλεση:

Βράζουμε τον αστακό για 5-8 λεπτά. Τον βγάζουμε από το νερό και σε αυτό το νερό όταν έρθει η ώρα βράζουμε τα μακαρόνια.
Σε ένα μεγάλο κι βαθύ τηγάνι ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Λαδάκι κρεμμύδι, σκόρδο, εστραγκόν, αλάτι, πιπέρι και τις ντομάτες κονκασέ.
Βάζουμε κι τον αστακό μας μέσα και σε 15 λεπτά είναι έτοιμη η σάλτσα μας!!
Ωστόσο έχουμε βράσει τα μακαρόνια μας και σουρωτά βάζουμε στο τηγάνι μας την ποσότητα που θέλουμε.
Ανακατεύουμε και βούλα!!! Έτοιμοι για να απολαύσουμε το πιάτο μας!