Μαρμελάδα Πορτοκάλι

Σπιτική μαρμελάδα πορτοκάλι με τέλεια και πυκνή γεύση. Θα χρειαστείτε μόνο πορτοκάλια (όσα θέλετε ) και ζαχαρίτσα. Στη ζάχαρη τώρα υπάρχει παγίδα που όμως θα σας δώσω εναλλακτικές λύσεις.

Μαρμελάδα πορτοκάλι

Υλικά

  • Πορτοκάλια
  • Ζάχαρη
  • Βανίλια ή αρμπαρόριζα ή ξυλαράκι κανέλα (ό,τι προτιμάτε)

Εκτέλεση

Κόβουμε τα πορτοκάλια και τα αφήνουμε σε ζεστό νερό με την φλούδα μία μέρα πριν να ξεπικρίσουν.
Ύστερα τα κόβουμε σε κομμάτια και τα πολτοποιούμε στο multi μαζί με τη φλούδα. Καλό θα είναι να διαλέξετε πορτοκάλια με λεπτό φλοιό.
Για κάθε κούπα πολτό πορτοκαλιού βάζουμε μια κούπα ζάχαρη
Στην περίπτωση τη δική μου τα πορτοκάλια είναι του κήπου μας κι είναι ξινά ακόμα, οπότε έβαλα παραπάνω ζάχαρη.

μαρμελάδα πορτοκάλι-1-womanoclock

Αυτό το ρυθμίζετε εσείς ανάλογα πόσο γλυκιά τη θέλετε.
Σε ένα τούλινο σακουλάκι βάζουμε την αρμπαρόριζα η τα ξυλάκια κανέλας, τα ρίχνουμε στο μείγμα και αρχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας συχνά πυκνά μην μας αρπάξει. Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη όταν έχει πιει όλα τα υγρά της.

μαρμελάδα πορτοκάλι-womanoclock

Για να είμαστε σίγουρες ότι έχει δέσει σωστά κάνουμε το τεστ με το πιατάκι και το κουταλάκι. Αν το μείγμα μας παραμείνει ξεχωριστά και δεν ενωθεί ξανά (δες το βίντεο) είναι έτοιμη, αλλιώς χρειάζεται ακόμα λίγο βράσιμο.

 

Όσο ακόμα η μαρμελάδα πορτοκάλι είναι καυτή γεμίζουμε τα βάζα αμέσως. Τώρα είμαστε έτοιμη να τη γευτούμε ή ακόμα και να την απλώσουμε στα γλυκά μας όπως στη μηλόπιτα ή σε κέικ.

Σπιτική Μαρμελαδα Ροδακινο – Τέλεια να την Αλείψεις στο Ψωμί σου!

Υπέροχη Μαρμελάδα από Μανταρίνι!