Κέικ Χριστουγέννων με Ξηρούς Καρπούς

Κέικ Χριστουγέννων με Ξηρούς Καρπούς

Υλικά:

  • 150 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.σ. κοφτή μπέϊκιν πάουντερ
  • 2 κ.γ. κανέλα-γαρύφαλλο σε σκόνη ανάμεικτα
  • 100 ml γάλα
  • 50 γρ. αμυγδαλόψιχα, ψιλοκομμένη
  • 50 γρ. κερασάκια γλασέ κομμένα στη μέση

Εκτέλεση:

Xτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου να αφρατέψει  και μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη. Τα χτυπάμε να γίνει ένα αφράτο μείγμα και μόλις είναι οκ, ρίχνουμε τα αυγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Σιγά σιγά ρίχνω το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα-γαρύφαλλο, τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιού και στο τέλος το γάλα. Χτυπάω λίγο ακόμα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και μόλις είναι έτοιμο προσθέτω τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύω με μια μαρίζ.

Βουτυρώνω καλά τη φόρμα ρίχνω το μείγμα, ψήνω για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Το αφήνω να κρυώσει και το αναποδογυρίζω σε ένα δίσκο.