Cookies Σοκολάτας με Καφέ Espresso

Αυτά τα σοκολατένια μπισκότα είναι μια συνταγή της Martha Stewart με καφέ στιγμής espresso. Για καλή μου τύχη βρήκα τη συνταγή μεταφρασμένη στο cookbox.gr, τα δοκίμασα και θεωρώ πως είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο τώρα που πλησιάζουν και οι γιορτές, γιαυτό και θέλω να τα μοιραστώ μαζί σας.

Cookies Σοκολάτας με Espresso 

  • 1/2 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλυτζανιού κακάο χωρίς ζάχαρη ή άλλο γλυκαντικό
  • 4 κουταλιές της σούπας espresso στιγμής
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2/3 φλυτζανιού ζάχαρη καστανή
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 115 γραμμάρια σοκολάτα υγείας λιωμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας γάλα
  • Και ζάχαρη άχνη για την επικάλυψη

Εκτέλεση:
Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Σε ένα σκεύος κοσκινίζουμε το αλεύρι το κακάο, το espresso και το αλάτι.
Σε άλλο σκεύος χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει, και αναμειγνύουμε το αυγό μέχρι να ενσωματωθεί καλά και τέλος προσθέτουμε και την σοκολάτα.
Με την ταχύτητα του μίξερ στο χαμηλό προσθέτουμε τα ξηρά υλικά, και τέλος το γάλα.
Βάζουμε την ζύμη σε μεμβράνη στο ψυγείο για περίπου 45 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Φτιάχνουμε μπαλάκια σαν μικρά τρουφάκια με την ζύμη και τα σκεπάζουμε με άχνη δυο φορές.
Τα τοποθετούμε στο ταψί με απόσταση μεταξύ τους και τα ψήνουμε για 12-14 λεπτά και αυτά κάνουν ρωγμές και απλώνουν αλλά τα βγάζουμε όσο είναι ακόμη μαλακά.
Τα τοποθετούμε σε σχάρα για να κρυώσουν.