Σάλτσα Κράνμπερι (Cranberry Sauce) για να Συνοδεύσετε τα Κρεατικά σας!

Αυτή είναι μία εξαιρετική συνταγή για σάλτσα κράνμπερι που στο εξωτερικό είναι ιδιαίτερα δημοφιλής τις ημέρες των Χριστουγέννων. Την δοκίμασα πριν λίγα χρόνια και από τότε συνοδεύει πάντα τα κρεατικά μου. Σας γράφω την συνταγή που φτιάχνω συνήθως με το πορτοκάλι αλλά σας έχω και μία ακόμα πιο απλή με νεράκι.

Σάλτσα Κράνμπερι – Cranberry sauce

Συνταγή 1η υλικά:

  • 2 φλυτζ. κατεψυγμένα κράνμπερις
  • 1 φλυτζ. ζάχαρη καστανή
  • 1 φλυτζ. χυμό πορτοκάλι

Συνταγή 2η υλικά:

  • 4 κούπες κατεψυγμένα κράνμπερις
  • 2 κούπες ζάχαρη καστανή
  • 2 κούπες νερό

cranberry-sauce-σάλτσα κράνμπερι

Εκτέλεση:
Σε ενα κατσαρολάκι βάζω το πορτοκάλι ή το νερό και τη ζάχαρη για 5 λεπτά να βράσουν σε χαμηλή φωτιά και ύστερα προσθέτω τα κράνμπερις. Βράζω ακόμα για 5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα και βάζω τη σάλτσα μου σε μπολ.

σάλτσα κράνμπερι