Πως να Κάνεις ένα Απαλό Smokey Μακιγιαζ Κάθε Μέρα όλη Μέρα

Έχουμε συνηθίσει τα smokey μάτια να είναι πολύ έντονα και βαριά, γιαυτό συνήθως επιλέγουμε ένα τέτοιο μακιγιάζ περισσότερο για το βράδυ.  Το smokey είναι διαχρονικό, κλασικό και ιδανικό για τέτοιες περιπτώσεις, όταν θέλετε να κάνετε μπαμ! Αλλά επίσης είναι εξίσου όμορφο να το φοράτε και την ημέρα..

Μην πανικοβάλλεστε –  αυτό δεν σημαίνει ότι θα χρησιμοποιήσουμε τα ίδια χρώματα και το πρωί. Αντί να επιλέξετε ένα μαύρο χρώμα βάσης, για να κάνετε smokey τα μάτια σας, αντικαταστήστε το με μία ήπια καφέ σκιά που θα φαίνεται λιγότερο σκληρή στο δέρμα σας.

Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μερικές συμβουλές  για το πώς να κάνετε smokey μακιγιάζ κάθε μέρα όλη μέρα

Τι θα χρειαστείτε:

smokey Μακιγιαζ-4

1). Μία παλέτα με ζεστές γήινες-χάλκινες αποχρώσεις.( Ιδανικά χρώματα: 2 τόνους του καφέ, χάλκινο, σαμπανί, σομόν)

smokey-%ce%bc%ce%b1%ce%ba%ce%b9%ce%b3%ce%b9%ce%b1%ce%b6

2). Πινέλα μακιγάζ. (Ιδανικά 3, ένα για τη σκιά, ένα υπογωνία και ένα διαβάθμισης)

3).Καφέ μολύβι ματιών

4). Μάσκαρα

5).Primer

 

Smokey Μακιγιαζ

Τώρα θα πάμε για να δούμε πώς να κάνουμε smokey τα μάτια μας βήμα προς βήμα. Οι οδηγίες που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα χρυσό-καφέ smokey μάτι, που κολακεύει τους περισσότερους τόνους του δέρματος και χρώματα ματιών, είτε είναι καστανά, γαλανά, πράσινα.

Βήμα 1: Απλώστε μία βάση στα μάτια σας, αν δεν έχετε Primer τότε consealer+ πούδρα
Βήμα 2: Εφαρμόστε ακριβώς κάτω από το τόξο του φρυδιού την πιο ανοιχτή σκιά, θα προτιμούσα μία σαμπανί, μπεζ, ιβουάρ.
Βήμα 3: Απλώστε τώρα σε όλο το βλέφαρο και κάτω από την σαμπανί που βάλαμε στα φρύδια, την χρυσή σκιά ( ή όποια έχετε στη δική σας παλέτα).

smokey Μακιγιαζ-2
Βήμα 4: Χρησιμοποιώντας τώρα το πινέλο για τις γωνίες, πάρτε το σκούρο καφέ χρώμα και ξεκινήστε να το απλώσετε από τα μισά του ματιού κοντά στις ρίζες των βλεφάρων και προς τα έξω  σχηματίζοντας ένα «V»
Βήμα 5: Σε αυτήν την φάση θα πρέπει να έχετε στην παλέτα σας ένα χρώμα κλειδί που θα είναι και το βασικό στο smokey. Θα πρέπει να είναι πιο ανοιχτό από το καφέ και πιο σκούρο από το χρυσό. Απλώνετε στο κέντρο του ματιού και σε όλο το κάτω βλέφαρο.
Βήμα 6: Ήρθε η ώρα να αναμείξετε τα τρία αυτά χρώματα μαζί, χρυσό, το καφέ και το μεσαίο χρώμα της βάσης σας.  Πάρτε το πινέλο της διαβάθμισης και δουλέψτε καλά τα χρώματα με κινήσεις όπως τον υαλοκαθαριστήρων, μέχρι να τα ενώσετε και να απαλύνετε το μακιγιάζ. Η μετάβαση των χρωμάτων πρέπει να είναι ήπια και όχι σκληρή ειδικά στη γωνία του ματιού και στο πάνω μέρος.
Βήμα 7: Αν θέλετε μπορείτε να ζωγραφίσετε με λεπτή γραμμή το περίγραμμα των ματιών σας, με το καφέ μολύβι για να δώσετε ένταση.
Βήμα 8: Βάψτε με μάσκαρα τις βλεφαρίδες σας.
Βήμα 9: Τέλος, τονίστε την εσωτερική γωνία του ματιού σας με λευκή ή σαμπανί σκιά ματιών για να ανοίξει.