DIY: Φτιάξε το πιο Εύκολο Παγκάκι Κήπου… Ασύμμετρο και Απλό

DIY: Φτιάξε μόνος σου Παγκάκι Κήπου εύκολα

Πρόσφατα έψαχνα να φτιάξω ένα παγκάκι για ένα πολύ μικρό μπαλκόνι ώστε να μη μου πιάνουν χώρο οι καρέκλες. Όπως καταλαβαίνετε, όταν ο χώρος είναι μικρός, οι καρέκλες είναι περιττές. Πρέπει να βρεις άλλους τρόπους να βολευτείς, χωρίς να κλείσεις τον χώρο.
Ήθελα λοιπόν, να φτιάξω μόνη μου ένα απλό παγκάκι, που θα μπει σε μία άκρη του μπαλκονιού και θα καθίζει 2 άτομα (δεν έχει χώρο για παραπάνω) + οι 2 καρέκλες, σύνολο 4 άτομα στο μπαλκόνι χαλαρά.

Βρήκα (στο ιντερνετ φυσικά) την πιο απλή κατασκευή DIY που υπάρχει σε παγκάκι κήπου... και μπορώ να πω πως έμεινα πολύ ικανοποιημένη. Πρώτον από τη ευκολία του και δεύτερον από το design. Μπορεί να είναι πολύ λιτό, αλλά αν βάψεις το ξύλο σε ένα αγαπημένο σου χρώμα, θα εντυπωσιαστείς. Φυσικά το παγκάκι είναι κατάλληλο περισσότερο για κήπο, αλλά και στο μπαλκόνι μια χαρά έδεσε!

Τι θα χρειαστείς για το Παγκάκι Κήπου

  • 3 κομμάτια ξύλο κόντρα πλακέ θαλάσσης σε 2 διαστάσεις: 2 πόδια δηλαδή στις ίδιες διαστάσεις και τον πάγκο που θα κάθεσαι. Πάχος ξύλου 3,8cm
  • Το αγαπημένο σου χρώμα για να το βάψεις και
  • Βερνίκι αδιάβροχο
  • 2 μεταλλικές γωνίες στήριξης και τις βίδες τους
  • 6 εξάγωνα στριφώνια (βίδες ειδικές για ξύλο)

Εγώ χρειάστηκα τις παρακάτω διαστάσεις για το μικρό παλκόνι

1 κόντρα πλακέ 80χ40 και
2 κόντρα πλακέ 40χ40

DIY: Φτιάξε μόνος σου Παγκάκι Κήπου εύκολαDIY: Φτιάξε μόνος σου Παγκάκι Κήπου εύκολαDIY: Φτιάξε μόνος σου Παγκάκι Κήπου εύκολα