Χρωματα Μοδας Φθινοπωρο Χειμωνας 2016 2017. Τα 10 Top Χρώματα της Σεζόν

Χρωματα μοδας φθινοπωρο χειμωνας 2016 2017 και μόνο αδιάφορα δεν μπορούμε να τα χαρακτηρίσουμε με τόσες εντυπωσιακές αποχρώσεις που έχουμε να δούμε και να δοκιμάσουμε. Σύμφωνα με τις προτάσεις της Pantone οι 10 αποχρώσεις που ακολουθούν θα είναι οι επικρατέστερες για την σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2016 -17 και μένει να το ανακαλύψουμε σύντομα αλλά και να το γνωρίζουμε εγκαίρως. Αξίζει να σημειωθεί πως υποβόσκουν επίκαιροι συμβολισμοί πίσω από κάθε χρώμα, ενώ παρατηρούμε και μια ισορροπία ανάμεσα σε ψυχρούς και ζεστούς τόνους, οι οποίοι όμως εύκολα συνδυάζονται μεταξύ τους.

Χρωματα μοδας φθινοπωρο χειμωνας 2016 2017

1. Το δέρμα του καρχαρία – Sharkskin

ΧΡΩΜΑΤΑ-μοδας-womanoclock.image

Το Sharkskin (δέρμα του καρχαρία) είναι μια πολύ ιδιαίτερη απόχρωση – παρόλο που ουσιαστικά πρόκειται για ουδέτερο και ήσυχο χρώμα, την ίδια στιγμή βγάζει μια δυναμική σχεδόν επιβλητικού χαρακτήρα όπως ακριβώς και το συγκεκριμένο ζώο.

χρωματα μοδας χειμωνας 2017-womanoclock.1

Το είδαμε σε υφάσματα που ποικίλουν από πιο ήπια ματ μέχρι πιο εκκεντρικά γυαλιστερά και σε αποχρώσεις που διαφέρουν ελαφρώς ως προς την φωτεινότητά τους. Το Sharkskin είναι ίσως το βασικότερο χρώμα ανάμεσα στις τάσεις στα χρωματα μοδας φθινοπωρο χειμωνας 2016 2017 και όχι άδικα αφού εύκολα μπορεί να συνδυαστεί με τα υπόλοιπα χρώματα της σεζόν και να λειτουργήσει σαν βάση.

2. Το ζεστό μπεζ (Warm Taupe)

χρωματα-μοδας-χειμωνας 2017

Το ζεστό μπεζ είναι άλλη μια κυρίαρχη απόχρωση για την σεζόν Φθινόπωρο Χειμώνας 2016-17 και αποτελεί το χρώμα που ακροβατεί ανάμεσα στα ουδέτερα γκρι και τα ζεστά γήινα. Κλασσικό και διαχρονικό είναι ίσως το μοναδικό χρώμα που καταφέρνει να αποπνέει σοβαρότητα και αξιοπιστία. Θα το δούμε ιδανικά συνδυασμένο με nude/ γήινο μακιγιάζ.

ΧΡΩΜΑΤΑ-μοδας-womanoclock3

3. Το υδάτινο μπλε (Riverside)

χρωματα-μοδας-χειμωνας 2017-womanoclock4

Υδάτινο μπλε. Και το λέμε υδάτινο γιατί εδώ οι διάφοροι τόνοι του μπλε στα υφάσματα εναλλάσσονται και παίζουν με το φως, όπως ακριβώς το φως διαθλάται στο νερό της φύσης υπό την σκεπή του ουρανού. Είναι η απόχρωση της ήρεμης δύναμης του νερού, της πνευματικότητας και του διαχρονικού ‘sophisticated’στυλ.

χρωματα-μοδας-χειμωνας 2017

 

4. Το αέρινο γαλάζιο (Airy Blue)

χρωματα-μοδας-χειμωνας 2017

Εδώ η εκδοχή αυτή του απαλού γαλάζιου έχει να κάνει με την αίσθηση της αέρινης ελευθερίας και ανεμελιάς που τόσο έχει εκλείψει. Χρωματα μοδας φθινοπωρο χειμωνας 2016 2017 και το γαλάζιο αποτελεί το χρώμα ‘αντίδραση’ των σχεδιαστών σε ένα κόσμο βαρύ και γεμάτο συγκρούσεις. Σκοπός του η έστω και ψευδής αίσθηση ηρεμίας και ελαφρότητας.

χρωματα-μοδας-χειμωνας 2017
χρωματα-μοδας-χειμωνας 2017

5. Το ατμοσφαιρικό κόκκινο (Aurora Red)

χρωματα-μοδας-φθινοπωρο χειμωνας 2016 2017

Από τα ωραιότερα χρωματα μοδας για τον χειμωνα 2017, το οποίο είναι εμπνευσμένο από το κυριολεκτικά ‘ηλεκτρικά φορτισμένο’ φυσικό φαινόμενο του Βόρειου Σέλας, το χρώμα αυτό πραγματικά ξυπνάει τα αίματα. Πρόκειται λοιπόν για ένα ‘ηλεκτρισμένο’ και ζωηρό κόκκινο που εκπέμπει δυναμισμό και αυτοπεποίθηση, ενώ είναι ευχάριστο και στο μάτι. Το είδαμε σε δαντέλες, γυαλιστερά σατέν, σταθερά υφάσματα αλλά και γούνες.

χρωματα-μοδας-φθινοπωρο χειμωνας 2016 2017-womanoclock9

6. Αποξηραμένος κέδρος (Dusty Cedar)

χρωματα-μοδας-φθινοπωρο χειμωνας 2016 2017

Το Dusty Cedar είναι η φθινοπωρινή εκδοχή των καλοκαιρινών ροζ που είδαμε την προηγούμενη σεζόν και του γνωστού πλέον Rose Quartz. Εμπνευσμένο από τον αποξηραμένο κέδρο δίνει μια αίσθηση νοσταλγίας ανάλογη του φθινοπώρου διατηρώντας παράλληλα την γλυκύτητα του ροζ. Ιδιαίτερα θηλυκή και ζεστή απόχρωση, ιδανική για τους μήνες αυτούς.

χρωματα-μοδας-φθινοπωρο χειμωνας 2016 2017
χρωματα-μοδας-φθινοπωρο χειμωνας 2016 2017

7. Το πράσινο της φύσης (Lush Meadow)

χρωματα-μοδας-φθινοπωρο χειμωνας 2016 2017

Το πράσινο της φύσης. Και συγκεκριμένα των πλούσιων λιβαδιών. Η απόχρωση αυτή μας φέρνει πιο κοντά στην φρέσκια πρασινάδα της φύσης, με το γρασίδι και τα διάφορα βότανα και φυτά που ευδοκιμούν εκεί. Όπως το είδαμε και την προηγούμενη χρονιά, το πράσινο αυτό θεωρείται το πλέον κομψό και luxury χρώμα και δεν μας κάνει εντύπωση που κυριαρχεί και τον φετινό χειμώνα.

χρωματα μοδας φθινοπωρο χειμωνας 2016 2017

8. Το ζωηρό μουσταρδί (Spicy Mustard)

χρωματα μοδας φθινοπωρο χειμωνας 2016 2017

Άλλο ένα χρώμα που θα αγαπηθεί πολύ τον ερχόμενο χειμώνα είναι το έντονο μουσταρδί. Η συγκεκριμένη απόχρωση ξαφνιάζει ευχάριστα το μάτι καθώς βγάζει ζωντάνια και ζεστασιά. Έτσι και οι σχεδιαστές έπαιξαν αρκετά μαζί της φέτος, τόσο σε γυαλιστερά και βελούδινα υφάσματα όσο και σε πιο ‘γεωμετρικά’ δομημένα patterns και υφάσματα.

χρωματα μοδας φθινοπωρο χειμωνας 2016 2017

9. Το κεραμιδί του πηλού (Potter’s Clay)

χρωματα-μοδας-φθινοπωρο χειμωνας 2016 2017

Ένα ακόμα βασικό trend στα χρώματα μόδας χειμώνας 2017, είναι και το κοκκινωπό καφέ του πηλού. Δεν θα λέγαμε ότι είναι μία καινούρια απόχρωση που μας ξαφνιάζει, είναι ωστόσο αναγκαία για πολλούς χειμερινούς χρωματικούς συνδυασμούς καθώς λειτουργεί σαν βάση. Διατηρεί τους ζεστούς γήινους τόνους και κάθε άλλο παρά απαρατήρητη περνάει.

χρωματα μοδας φθινοπωρο χειμωνας 2016 2017ς-womanoclock17

10. Το τολμηρό Λιλά (Bodacious)

ΧΡΩΜΑΤΑ-μοδας-womanoclock18

Το χρώμα αυτό φέτος τον χειμώνα ποικίλει σε διάφορους τόνους και αποχρώσεις, από πιο έντονο μωβ μέχρι απαλό λιλά με δόσεις ροζ.

χρωματα μοδας φθινοπωρο χειμωνας 2016 2017-womanoclock19

Θεωρείται από τους σχεδιαστές το χρώμα που συμβολίζει την σημερινή ρευστότητα στην διάκριση των δύο φύλων και παραδοσιακά δεν φοριέται τους κρύους μήνες του χρόνου – εξού και ο όρος ‘τολμηρό’. Φέτος όμως όπως φαίνεται αποτελεί fashion statement.

Μοδα Φθινοπωρο Χειμωνας 2016-2017: Όλες οι νέες Τάσεις