Σπιτική Μαρμελαδα Ροδακινο – Τέλεια να την Αλείψεις στο Ψωμί σου!

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ

Υλικά:

  • 1 κιλό ροδάκινα ώριμα, αλλά όχι πολύ γινωμένα
  • 650γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 μπαστουνάκι βανίλια
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 100γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και καβουρντισμένα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
μαρμελαδα-ροδακινο-συνταγη-imaget
-Βάζουμε τα ροδάκινα καθαρισμένα και πλυμένα σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη για μισή ώρα περίπου να βγάλουν τα ζουμιά τους.
-Έπειτα αρχίζουμε να βράζουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε σε τακτά διαστήματα για 50 λεπτά περίπου.
-Προσθέτουμε την βανίλια και μετά από 10 λεπτά περίπου βάζουμε το χυμό λεμόνι και τα αμύγδαλα.
-Ανακατεύουμε και σβήνουμε το μάτι.

 Για να είστε σίγουρες πως η μαρμελαδα ροδακινο έχει δέσει κάνε το παρακάτω τεστ.
μαρμελαδα-ροδακινο-συνταγη-image

Σε ένα μικρό πιατάκι  βάζουμε ένα κουταλάκι από το υλικό μας και το χωρίζουμε στην μέση. Τώρα, αν το μείγμα χωριστεί στις δύο μεριές και δεν ενωθεί ξανά, τότε η μαρμελάδα είναι έτοιμη. Αν όμως αφού το χωρίσετε αγκαλιαστεί σημαίνει πως ακόμα είναι ρευστή και θέλει παραπάνω βράσιμο !!!!!!!