Απλωμα Ρουχων: Ποια Υφάσματα δεν Πρέπει να Απλώνουμε στον Ήλιο

Πολλές φορές αγοράζουμε ένα ρούχο και μετά από λίγο καιρό μπορεί το ύφασμα του να δείχνει παλιό ή να είναι ξεθωριασμένο. Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πως κάτι τέτοιο μπορεί να προκληθεί από τον ήλιο; Ο ήλιος σίγουρα διευκολύνει το στέγνωμα των ρούχων, ωστόσο τις περισσότερες φορές είναι υπεύθυνος για κάτι τέτοιο.

Το σημερινό άρθρο θα σας βοηθήσει να προστατέψετε τα ρούχα και τα υφάσματα σας από τον ήλιο, ώστε να τα διατηρείτε σαν καινούργια όσα χρόνια και να περάσουν. Να θυμάστε ποτέ μα ποτέ μην απλώνετε τα ρούχα σας όταν ο ήλιος καίει πολύ.

ΑΠΛΩΜΑ ΡΟΥΧΩΝ

  • Μεταξωτά υφάσματα:

Τα μεταξωτά υφάσματα αν εκτεθούν στον ήλιο χάνουν το 20% της σταθερότητας τους, γιαυτό δεν πρέπει να τα απλώνετε στον ήλιο. Κρεμάστε τα σε ένα δροσερό και σκιερό μέρος για να στεγνώσουν όπως και τα ρούχα από βισκόζη.

  • Μάλλινα:

Απλώστε τα στην απλώστρα σε οριζόντια θέση και από την ανάποδη πλευρά, σε μέρος όπου δεν εκτίθενται απευθείας στον ήλιο.

  • Μαύρα ρούχα:

Πριν τα απλώσετε γυρίστε τα πάντα από την ανάποδη μεριά. Τα σκούρα ρούχα έχουν την τάση να ξεθωριάζουν εύκολα και με αυτόν τον τρόπο θα προστατέψετε το χρώμα τους.

  • Λευκά ρούχα:

Τα λευκά ρούχα όπως θα έχετε παρατηρήσει εν εκτεθούν για πολλή ώρα μπορεί να κιτρινίσουν. Μόλις στεγνώσουν μαζέψτε τα αμέσως.

  • Χρωματιστά ρούχα:

Όπως και τα μαύρα έτσι και τα χρωματιστά ρούχα μπορεί να χάσουν το χρώμα τους πολύ γρήγορα. Μην τα αφήστε ποτέ πολλές ώρες απλωμένα. Αν στεγνώσουν και παραμείνουν στην απλώστρα είναι θέμα χρόνου μέχρι να ξεθωριάσουν.