Το Retox είναι η νέα Φιλοσοφία Διατροφής και Άσκησης

Το Retox είναι η νέα Φιλοσοφία Διατροφής και Άσκησης

Η ολοκαίνουρια φιλοσοφία διατροφής και άσκησης,προερχόμενη από την Αμερική, ήρθε για να μείνει! Γιατί; Διότι υπόσχεται απώλεια βάρους, ευεξία και καλή διάθεση χωρίς στερήσεις και αυστηρές απαγορεύσεις.

Μέχρι προσφάτως ασχολούμασταν με το detox για αποτοξίνωση και απώλεια βάρους που όμως μας στερεί τροφές από το πιάτο μας που τις έχουμε ανάγκη. Αντιθέτως, το Retox είναι μια νέα τάση που βοηθά να ακολουθήσουμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής προσθέτοντας στο πιάτο μας τροφές πλούσιες σε βιταμίνες και δραστηριότητες στην καθημερινότητά μας που δυναμώνουν την ψυχή, το νου και το σώμα μας.

Σε αυτή την εποχή που ο χρόνος είναι όχι απλά περιορισμένος αλλά θεωρείται πολυτέλεια και πληρώνεται ακριβά με την υγεία μας, είναι καιρός να ασχοληθούμε με τον εαυτό μας και το πνεύμα μας. “Αυτή η διαρκής πίεση δε συνάδει με τη φύση μας και το μόνο που δεν έχουμε ανάγκη είναι ένα ακόμα αυστηρό πρόγραμμα εκγύμνασης και διατροφής που θα λειτουργήσει ως άλλη μια πηγή στρεςτονίζει η Λορίν Ιμπαράτο, γιόγκι και συγγραφέας του πρώτου της βιβλίου ‘Retox: γιόγκα-διατροφή-τρόπος ζωής’.

Η ίδια επιχειρεί να μας συστήσει ρεαλιστικούς τρόπους που θα μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε τέλειο κορμί αλλά κυρίως να καταπολεμήσουμε ότι μας εμποδίζει να είμαστε υγιείς και ευτυχισμένοι. Γι αυτό η Ιμπαράτο συμβουλεύει κάθε επίδοξο retoxer να ξεκινήσει Γιόγκα διότι, ως γνωστόν, αποτελεί τη φιλοσοφία που συνδέει την κίνηση με την αναπνοή, το σώμα με το νου, τον υλικό εαυτό με τον άυλο και η οποία θα τον βοηθήσει να εναρμονιστεί πλήρως με τη νοοτροπία του retox.

Η διατροφή μας τα τελευταία χρόνια δεν υπόκεινται πια στην απόλαυση, είναι ένα υποκατάστατο ευτυχίας ή βούληση της ανισορροπίας του εσωτερικού μας εαυτού, με αποτέλεσμα, να γνωρίζουμε ότι το πολύ και ανθυγιεινό φαγητό δε μας κάνει καλό αλλά να το τρώμε για να ικανοποιήσουμε άλλες πτυχές. Όλο αυτό αυτομάτως, μας κάνει να αγχωνόμαστε, και οι τύψεις…. μπλοκάρουν το μεταβολισμό μας.
Το Retox είναι κάτι καινούριο και έρχεται να μας περάσει τη φιλοσοφία να τρέφουμε τον εσωτερικό μας κόσμο και στη συνέχεια να τρώμε ότι θέλουμε, χωρίς υπερβολές, και να το απολαμβάνουμε. Δίχως ενοχές και άγχος!

Το TOP-25 των RETOX τροφών

baby σπανάκι, ντοματίνια, πιπεριές, σπαράγγια, κολοκύθι, καρότο, μπρόκολο, κουνουπίδι, κρεμμύδι, σκόρδο, λεμόνι, πορτοκάλι, αβοκάντο, μύρτιλλα, γκράνμπερι, κινόα, φρέσκια μέντα, ποπ κορν, ελαιόλαδο, ξύδι μπαλσάμινο, βιολογικά αυγά, σολομός, μοσχάρι, γάλα αμυγδάλου, τορτίγιες καλαμποκιού.

Οι θρεπτικές ουσίες… είναι σημαντικότερες από τις θερμίδες

Κάθε φορά που σκεφτόμαστε τι να μαγειρέψουμε καλό είναι να κοιτάμε προσεχτικά τις θρεπτικές ουσίες των τροφών. Για παράδειγμα, τι θα διαλέγαμε ανάμεσα σε ένα πιάτο κοτόπουλο και σε ένα ψητό φιλέτο μοσχάρι; Οι 9 στους 10 θα επέλεγαν το κοτόπουλο ως γνωστή πηγή πρωτεΐνης με χαμηλά λιπαρά. όποιος όμως έχει υιοθετήσει την φιλοσοφία του retox πρέπει να γνωρίζει ότι το μοσχάρι έχει περισσότερες πρωτεΐνες και είναι πλούσιο σε σίδηρο ψευδάργυρο, φώσφορο και Βιταμίνη Β. Πιο συγκεκριμένα, 100γρ μοσχάρι έχουν την ίδια ποσότητα βιταμίνης Β με 300γρ κοτόπουλο και την ίδια ποσότητα σιδήρου με 3 φλυτζάνια σπανάκι. Επίσης ένα retoxer θα διαλέξει για σνακ ένα αβοκάντο αντί για μια μπάρα δημητριακών γιατί, ναι μεν, το αβοκάντο έχει 300 θερμίδες έναντι της μπάρας δημητριακών που έχει 100 θερμίδες, αλλά το πρώτο είναι πλούσιο σε Ω3 ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ τα οποία χρειαζόμαστε για την ενίσχυση των μιτοχονδρίων , της κινητήριας μηχανής των κυττάρων.

Διαβάστε εδώ ένα ενδεικτικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα Διατροφής σύμφωνα με τη φιλοσοφία του Retox (σύντομα κοντά σας)