Ποια Είναι η Ιδανική Διάρκεια στο Σεξ;

Ποια είναι η ιδανική διάρκεια στο σεξ;

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποιήθηκε στο The Journal of Sexual Medicine, μία επιτυχημένη σεξουαλική ζωή σίγουρα δεν ταυτίζεται με πολύωρη συνεύρεση. Πιο συγκεκριμένα, η ιδανική διάρκεια του σεξ θα πρέπει να είναι μεταξύ των επτά και των δεκατριών λεπτών, συν τα προκαταρκτικά.

Τη μελέτη αυτή έκαναν Σεξολόγοι και ψυχοθεραπευτές προκειμένου να «εντοπίσουν» πόσα είναι τα μαγικά λεπτά που κάνουν τη συνεύρεση ιδανική. Εστιάζοντας στην ποιότητα του σεξ σε σχέση με τη χρονική διάρκεια, αποδείχτηκε πως όσο λιγότερο περίπλοκη είναι η σεξουαλική πράξη, τόσο το καλύτερο!

Βασικά στην έρευνα κατέληξαν στα εξής συμπεράσματα για το πόσο πρέπει να διαρκεί το σεξ στην ιδανική περίπτωση (χωρίς τα προκαταρκτικά):

  • 1 με 2 λεπτά είναι πολύ λίγα
  • 3 έως 7 λεπτά είναι αρκετά
  • 7 έως 13 λεπτά είναι το επιθυμητό
  • 15 έως 30 λεπτά είναι πάρα πολλά

«Η διάρκεια του σεξ εξαρτάται από το κάθε ζευγάρι και ο χρόνος αυτός είναι μεταβλητός», λέει ο Έρικ Κόρτι, καθηγητής κλινικής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια.

Η έρευνα αυτή έγινε κυρίως για να αποφεύγονται σεξουαλικές απογοητεύσεις λόγω μη ρεαλιστικών κριτηρίων που βασίζονται πάνω στο μοντέλο ενός «μαραθώνιου σεξ», όπως βλέπουμε πολλές φορές στις ταινίες.

Φυσικά, οι προτιμήσεις και η διάρκεια του σεξ αλλάζουν από άνθρωπο σε άνθρωπο.  Ο κάθε ένας έχει διαφορετικές προτιμήσεις πάνω σε αυτά που του αρέσουν, έτσι τα σεξουαλικά πρότυπα και γούστα διαφέρουν αρκετά.

«Κάποιες γυναίκες προτιμούν το γρήγορο και αυθόρμητο σεξ, ενώ κάποιες άλλες επιθυμούν την παρατεταμένη επαφη», διαπίστωσε ο καθηγητής σεξολογίας, Ρόμπιν Μιλχάουσεν, αφού μελέτησε πολλές γυναίκες ηλικίας από 18 εώς 80 ετών.

«Όλες οι γενικοποιήσεις σχετικά με το τι είναι φυσιολογικό και τι όχι, δεν θα πρέπει να ακολουθούνται κατά γράμμα», υποστηρίζει ένας ερευνητής της ομάδας, ο Άλες Μακ Κέι, «δεν είναι ο χρόνος που έχει σημασία, αλλά η ποιότητα του σεξ, ανεξάρτητα αν διαρκεί πέντε ή είκοσι λεπτά».