Χώρισε με Αξιοπρέπεια: Κανόνες Σωστής Συμπεριφοράς!

Είναι επώδυνο, δεν μπορείς να το πιστέψεις ότι φτάσατε στο τέρμα αυτής της σχέσης, σφίγγεται η ψυχή σου και θέλεις να γυρίσεις τον χρόνο πίσω μήπως διορθώσεις τα λάθη. Είναι γνωστά σε όλες αυτά τα συναισθήματα, από τα οποία οδηγούμαστε αυτή την επώδυνη περίοδο που πρέπει να χωνέψεις ότι δεν είστε πια μαζί.

Ακριβώς γι’ αυτό, οφείλεις να ακολουθήσεις τους παρακάτω κανόνες ώστε να μην κάνεις πράγματα για τα οποία θα μετανιώσεις αλλά και να δείξεις σεβασμό προς τον εαυτό σου (μια και αυτό είναι δική σου δουλειά και κανενός άλλου).

1. Κλάψε. Όσο μπορείς. Αλλά στο σπίτι σου και χωρίς να το μάθει η γειτονιά. Έχεις κάθε δικαίωμα να θρηνήσεις τον χωρισμό σου όμως δεν είναι ανάγκη αυτό να το ξέρουν όλοι. Μερικές φίλες αρκούν για να απαλύνουν τον πόνο σου.

2. Μην προσπαθήσεις σε καμία περίπτωση να επικοινωνήσεις με τους φίλους του για να τους πεις πόσο στεναχωριέσαι. Επειδή μιλάμε μεταξύ μας, ο σκοπός σου είναι να το μάθει «ο άλλος». Αυτό θα γίνει, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξέρει ότι είσαι χίλια κομμάτια. Άσε που οι φίλοι του δεν πρόκειται να πάρουν το μέρος σου όσο μ@λ@κ@ς κι αν είναι ο κολλητός τους.

3. Εννοείται ότι σταματάς εδώ και τώρα να τον παίρνεις τηλέφωνο και να του στέλνεις σπαραξικάρδια μηνύματα. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να του σπάσεις τα νεύρα και να δείξεις πόσο δεδομένη είσαι. Χωρίσατε; Τέλος. Καμία επικοινωνία, ακόμη κι αν αυτό επιδιώκεται από την πλευρά του. Άφησε λίγο χρόνο να περάσει για να ηρεμήσετε και οι δύο κι όταν γίνει αυτό (και υπάρχει πρόσφορο έδαφος ώστε να συζητήσετε για τα λάθη σας), θα δεις ότι άξιζε τον κόπο να περιμένεις.

4. Δεν χρειάζεται να το συζητάς όλη την ώρα. Υπάρχουν κι άλλα θέματα για να μιλήσεις. Μην περιστρέφεις τη ζωή σου γύρω από έναν χωρισμό. Είναι κουραστικό για τους άλλους και ειλικρινά δεν θα οδηγηθείς σε κανένα συμπέρασμα. Μείνε στην εξιστόρηση για το πώς οδηγηθήκατε, άκουσε όσα έχουν να σου πουν οι φίλες σου και σταμάτα το εκεί.

5. Ασχολήσου με τον εαυτό σου. Η εποχή αυτή, είναι ό,τι πρέπει για να ξεκινήσεις διατροφή, κάποιο σπορ ή ένα χόμπυ που σε κάνει να νιώθεις καλά και να ξεχνιέσαι. Άσε που στην περίπτωση που συναντηθείτε τυχαία, θα καταλάβει ότι χωρίς εκείνον είσαι στα καλύτερά σου!

6. Μακριά τα ψαλίδια από τα μαλλάκια σου. Οι περισσότερες γυναίκες έχουν την τάση να ξεσπούν στο χρώμα και το στυλ των μαλλιών τους. Μην κάνεις ριζικές αλλαγές που μπορεί μετά να τις μετανιώσεις. Οπότε, δεν είναι ανάγκη να κόψεις τα μακριά σου μαλλιά και να τα κάνεις «καρφάκια» ούτε να τα βάψεις «ουράνιο τόξο». Όπως είπαμε και πιο πάνω, αν είναι να κάνεις κάποια αλλαγή, βελτίωσε την φυσική σου κατάσταση και σε λίγο καιρό θα είσαι θεά.

7. Λένε ότι μετά από έναν χωρισμό, δύο πράγματα πρέπει να κάνεις: να αλλάζεις σπίτι και να κάνεις ένα μεγάλο ταξίδι. Εντάξει, μπορεί να μην έχεις λεφτά αυτή τη στιγμή για να κάνεις μετακόμιση ή να πας 2 βδομάδες στο Παρίσι, μια μονοήμερη όμως μπορείς ωραιότατα να την αντέξεις οικονομικά. Δες τα μέρη που απέχουν μιάμιση με δύο ώρες απ’ το σπίτι σου κι ετοιμάσου! Ακόμη κι αν είσαι μόνη σου, υπάρχουν γραφεία που οργανώνουν μονήμερες με γκρουπ! Θα αλλάξεις παραστάσεις, θα μάθεις κάτι παραπάνω για τον τόπο μας αν υπάρχει ξεναγός και θα έρθεις σε επαφή με διαφορετικούς ανθρώπους!