Τα Λάθη που Κάνεις σε όλες σου τις Σχέσεις – Μήπως Πρέπει να Αναθεωρήσεις;

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην κάνει λάθη γενικά στη ζωή του. Το θέμα είναι να τα αναγνωρίζουμε για να μην τα επαναλάβουμε! Ειδικά όταν είμαστε σε μια σχέση, οι λόγοι που μπορούν να μας οδηγήσουν σε διάφορα ατοπήματα μικρά ή μεγάλα είναι πολλοί και κάποιες φορές χωρίς καν να τους αντιλαμβανόμαστε!

1. Πιστεύεις ότι μπορείς να τον «αλλάξεις». Εδώ κολλάει ένα ρητορικό και κάπως «σκληρό» ερώτημα: Ποια νομίζεις ότι είσαι για να αλλάξεις κάποιον; Δυστυχώς πάρα πολλές κοπέλες έχουν την ψευδαίσθηση ότι ο σύντροφός τους θα μπει στον ίσιο δρόμο και θα μεταμορφωθεί ξαφνικά στον άντρα των ονείρων τους. Χωρίς να θέλουμε να σε στεναχωρήσουμε, μην περιμένεις μεγάλες αλλαγές. Αν το ταίρι σου αλλάξει, αυτό θα γίνει επειδή ο ίδιος το θέλησε κι όχι επειδή το απαίτησες εσύ.
Πολλά μπορεί να είναι εκείνα που θα ήθελες να είναι διαφορετικά επάνω του: ίσως να είναι λίγο ανώριμος, να αποφεύγει τις σοβαρές δεσμεύσεις, να έχει κάποιες κακές συνήθειες ή το στυλ του να είναι άλλο από εκείνο που προτιμάς. Αν συμβαίνουν όλα αυτά, μάλλον θα χρειαστεί να αναθεωρήσεις τους λόγους που θέλεις να είσαι μαζί του…

2. Γκρίνια στο τετράγωνο: Όλα τα παραπάνω που αναφέραμε οδηγούν στο να γκρινιάζεις συνεχώς. Αν ο συγκεκριμένος άνθρωπος σου βγάζει τον κακό σου εαυτό, ενδεχομένως να μην είναι το άλλο σου «μισό». Το αποτέλεσμα είναι ότι κανείς από τους δύο δεν περνάει καλά. Ή αποδέχεσαι κάποια πράγματα (στο πλαίσιο του ανεκτού) ή φεύγεις, όσο σκληρό κι αν ακούγεται.

3. Ζήλεια: η ανασφάλεια είναι μεγάλη παγίδα. Δεν είπαμε να μην μπαίνουν ψύλλοι στ’ αφτιά σου όταν ο λεγάμενος σου δίνει συνεχώς δικαιώματα. Αν όμως ζηλεύεις ακόμη και την πρώτη του ξαδέρφη, τότε θα πρέπει να δουλέψεις πολύ με τον εαυτό σου. Βεβαίως, στην περίπτωση που ο καλός σου λοξοκοιτάζει, έχεις κάθε δίκιο να ζηλεύεις και φυσικά άδικο όταν ανέχεσαι μια τέτοια κατάσταση.

4. Είσαι χύμα:
Μπορεί να βρήκες τον σωστό άνθρωπο, όμως δεν επιτρέπεται να αφήνεις τον εαυτό σου. Σύγκρινε την εικόνα σου όταν είχατε πρωτογνωριστεί με τη σημερινή: είσαι ίδια; Αν σε είχε γνωρίσει κοκέτα και τώρα πια σε βλέπει μόνο με πιτζάμες, έχει κάθε δίκιο να απορεί με το τι σου έχει συμβεί. Μην ξεχνάς ότι οφείλεις να περιποιείσαι τον εαυτό σου πρώτ’ απ’ όλα για σένα και ύστερα για τους ανθρώπους που έρχονται σε επαφή μαζί σου καθημερινά.

5. Μπλέκεσαι στα οικογενειακά του. Δε μιλάμε για ένα παντρεμένο ζευγάρι ή μια μεγάλη σχέση φυσικά, αλλά για την αρχή μιας γνωριμίας. Καλά είναι τα γεύματα με τους δικούς του κι αυτό προς το παρόν είναι ένα θετικό σημάδι, αλλά μέχρι εκεί. Είναι σοφό να κρατήσεις τις απαραίτητες αποστάσεις από τη στιγμή που δεν επηρεάζεται η ζωή σου. Τώρα, αν συμβαίνει κάτι σοβαρό και χρειάζεται τη συμβουλή σου φρόντισε να κρατήσεις διπλωματική στάση. Εσύ είσαι η κοπέλα του αυτή τη στιγμή, η μητέρα του θα είναι στη ζωή του για πάντα. Όσο και να τσακωθούν, κάποια στιγμή θα τα ξαναβρούν. Πρόσεξε λοιπόν, μη βρεθείς ξαφνικά στη μέση.


6. Αναλαμβάνεις όλες τις υποχρεώσεις.
Αυτό συμβαίνει συχνά σε ανθρώπους που έχουν έντονο το αίσθημα της ευθύνης. Σκέψου όμως ότι κάπως έτσι σχηματίζεις μια εικόνα τύπου «εγώ τα κάνω όλα» με αποτέλεσμα κάποτε αυτό να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης. Προστάτευσε τον εαυτό σου και μοίρασε τις ευθύνες με τον σύντροφό σου. Όταν πια κουραστείς να τα κάνεις όλα μόνη σου, δεν θα μπορείς να ζητήσεις ευθύνες από κανέναν.

7. Μην ξεχνάς τις φίλες σου. Αυτό είναι ένα από τα πλέον κλασικά λάθη που κάνουν οι γυναίκες όταν ο έρωτας τις χτυπήσει στο κεφάλι. Αποδεκτό είναι να χαθείς τον πρώτο καιρό, όταν όμως αυτό συνεχίζεται, μην περιμένεις στήριξη από τους άλλους διότι θα σου φερθούν όπως φέρθηκες κι εσύ κάποτε. Φρόντισε να μην το ζήσεις αυτό, γιατί είναι πραγματικά σκληρό.