Οι Τρεις Επικίνδυνοι Τύποι Συναδέλφων!

Σε όποια δουλειά και να είσαι, δεν υπάρχει περίπτωση να ταιριάξεις με όλους. Μάλιστα, ορισμένοι τύποι συναδέλφων, μπορούν να σου δημιουργήσουν πρόβλημα ακόμη και με τις επιδόσεις σου.
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις αν συναντήσεις έναν ή περισσότερους από τους παρακάτω τύπους, είναι να κρατήσεις τις αποστάσεις σου ακόμη κι αν σου κολλήσουν τη ρετσινιά… της σνομπ!

1. Η πολυλογού. Δεν σταματάει να μιλάει. Ποτέ. Θέλει να μιλάει τόσο πολύ που μπορεί να το κάνει ακόμα και με τον υπολογιστή της που ξέρει (θέλουμε να πιστεύουμε) ότι δεν πρόκειται να της απαντήσει. Συνήθως είναι γυναίκα, είναι φοβερά αγχωτικός τύπος και μπορεί να γίνει ιδιαίτερα ενοχλητική. Καταλαβαίνουμε ότι αυτό που θέλεις πραγματικά να της πεις είναι «βγάλε τον σκασμό», αλλά δεν είναι και πολύ εύκολο να πάρεις την απόφαση. Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να μην της δίνεις σημασία, ούτε και αφορμές για συζήτηση, μήπως και καταλάβει ότι ο λόγος που είσαι στο γραφείο είναι για να δουλεύεις.

2. Η κουτσομπόλα. Πάλι γένους θηλυκού. Ξέρει τα πάντα για τους πάντες, ποιος τα έχει με ποιόν και τι νούμερο παπούτσι φοράει ο διευθυντής. Και μάντεψε: όλα αυτά τα λέει ΜΟΝΟ σ’ εσένα. Λάθος! Η αλήθεια είναι ότι τα έχει πει παντού και πρόσεξε να μην πέσεις στην παγίδα και της εκμυστηρευτείς τίποτα για την προσωπική σου ζωή ή την γνώμη σου για κάποιον συνάδελφο, γιατί το πιο πιθανό είναι την επόμενη μέρα να μάθει τα μυστικά σου όλο το γραφείο. Άκουσε τί έχει να σου πει, στο σημείο που δεν εμποδίζει την εργασία σου, και δείξε της με τρόπο ότι δεν ενθουσιάζεσαι ιδιαίτερα με τέτοιες «ειδήσεις».

3. Ο πέφτουλας. Φλερτάρει συνεχώς και αδιακρίτως αλλά σε κάνει να πιστεύεις ότι είσαι η μοναδική. Η αλήθεια είναι ότι το κάνει στις περισσότερες γυναίκες του γραφείου. Ο πέφτουλας συνήθως είναι και παντρεμένος. Πρόσεξε αυτόν τον τύπο γιατί μπορεί να φαίνεται συμπαθητικός αλλά ποτέ δεν ξέρεις μέχρι πού μπορεί να φτάσει, ειδικά αν έχει σημαντικό πόστο. Μίλα του στον πληθυντικό ή τέλος πάντων να είσαι τυπική μαζί του και μην κάνεις ποτέ συζητήσεις που δεν έχουν να κάνουν με τη δουλειά. Υπάρχει περίπτωση αυτά που θα πεις να τα χρησιμοποιήσει εναντίον σου (ναι, έχουν γίνει και τέτοια σκηνικά).

Αυτοί οι τύποι συναδέλφων, δεν είναι ό,τι καλύτερο για να συναντήσεις σε ένα γραφείο. Δυστυχώς το «κακό» δεν περιορίζεται σ’ αυτούς ωστόσο η δική σου τακτική, πρέπει να είναι μία, ειδικά αν είσαι καινούρια στη δουλειά.

Κράτα τις αποστάσεις σου, μην αποκαλύπτεις πολλά για την προσωπική σου ζωή και κυρίως μην σχολιάζεις τον χαρακτήρα ορισμένων σε ανθρώπους από εκεί που θεωρείς ότι είναι έμπιστοι. Προτίμησε να μιλάς για πράγματα που και να μαθευτούν δεν θα επηρεάσουν τη δουλειά σου και φυσικά να είσαι το ίδιο ευγενική με όλους χωρίς να φαίνεται ότι κάνεις διακρίσεις. Αυτά από εμάς και… καλή τύχη!