Λιγκουίνι με Γαρίδες και Ελαφριά Σάλτσα από Φρέσκια Ντομάτα

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο λιγκουίνι
500 καθαρισμένες μεσαίες γαρίδες – χωρίς τα κεφάλια
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε κυβακια
2 κ.σ. πάστα ντομάτας
1/4 φλ. βότκα
1 κουτ. γλ. ξερό θυμάρι
1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
1 μύτη ζάχαρη
1 κ. γλ. μέλι
2 κουτ. σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο ή βασιλικό
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι για περίπου 1 λεπτό.
  2. Προσθέτουμε το μέλι και αφήνουμε λίγο ακόμα τα κρεμμύδια να τσιγαριστούν.
  3. Σβήνουμε με τη μισή ποσότητα βότκας και αφήνουμε να εξατμιστεί εντελώς πριν προσθέσουμε οτιδήποτε.
  4. Προσθέτουμε τις ντομάτες σε κυβακια, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το αλάτι, το καγιέν και το ξερό θυμάρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά – αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο νερό.
  5. Σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρουμε λίγο σκόρδο σε ελαιόλαδο και όταν αυτό αρχίσει να σοτάρεται ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες κατά προτίμηση και συνεχίζουμε να σοτάρουμε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
  6. Σβήνουμε με την υπόλοιπη βότκα και αφήνουμε έως ότου εξατμιστεί.
  7. Εντωμεταξύ βράζουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε.
  8. Αφού βράσει η σάλτσα ντομάτας προσθέτουμε τις σοταρισμένες γαρίδες, ανεβάζουμε τη φωτιά, και βράζουμε για 4 λεπτά.
  9. Προσθέτουμε μέσα φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  10. Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι και τα λιγκουίνι, ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα και σερβίρουμε γαρνίροντας με φρέσκο μαϊντανό.