Αν Αναγνωρίζεις τα Παρακάτω Σημάδια, Τότε Μάλλον είναι η Σωστή Ώρα για να Χωρίσεις

Το να διακόπτεις μια σχέση, είναι επώδυνο – όχι πάντα στον ίδιο βαθμό -, είναι άβολο για όποιον το ανακοινώνει, πολλές φορές σοκαριστικό για όποιον το ακούει αλλά κυρίως… είναι σωτήριο όταν αυτό αποφασίζεται τη στιγμή που πρέπει. Ποια είναι όμως η σωστή στιγμή;

Πλέον είσαι αρκετά ώριμη για να διακρίνεις από νωρίς το πού θα πάει η κατάσταση: γλιτώνεις χρόνο, δεν φέρνεις τον εαυτό σου στα όριά του και μπορείς να προλάβεις πολύ πιο δυσάρεστες καταστάσεις. Αν έστω και ένα από τα παρακάτω… κάτι σου θυμίζει, κάνε την καρδιά σου πέτρα και πάρε την απόφαση προτού τα πράγματα γίνουν χειρότερα!

1. Αν λείπει από τον σύντροφό σου κάτι που θεωρείς απαραίτητο σε μια σχέση, καλύτερα να το ξανασκεφτείς. Μπορεί να έχει άλλα θετικά το παιδί, δε λέμε, όταν όμως γνωρίσεις κάποιον που θα σου δώσει αυτό που σου λείπει περισσότερο… τότε το πιο πιθανό είναι να έρθει η ρήξη.

2. Άν δεν νιώθεις κανέναν θαυμασμό για εκείνον. Χμμμ… εδώ τα πράγματα είναι δύσκολα. Αν δεν καμαρώνεις για τον σύντροφό σου, γιατί τον τυραννάς; Σκέψου ότι όσο περνάει ο καιρός, τόσο πιο πολύ θα τον απαξιώνεις. Υπάρχει περίπτωση να έχει μέλλον αυτή η σχέση;

3. Αν σε απάτησε. Μπορεί εκείνος να σκίζει τα ρούχα του και να λέει ότι δεν θα το ξανακάνει, αλλά θα το ξανακάνει. Δεν το λέμε εμείς, οι έρευνες και οι στατιστικές το λένε. Πρέπει να το ζήσεις κι εσύ για να το πιστέψεις;
χωρισμος-womanoclock
4. Αν σε χτύπησε.
Καλά, εδώ δεν το διαπραγματευόμαστε, αυτό είναι χειρότερο κι από το κέρατο. Μπορεί τώρα να κλαίει, να σου ζητάει γονατιστός συγγνώμη, να σου κάνει μέχρι και καντάδα. Δεν είναι ανάγκη να σε ξαναχτυπήσει για διαπιστώσεις ότι λέει ψέματα!

5. Αν πιστεύεις ότι θα τον αλλάξεις: Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι ακριβώς αυτό που θέλεις, αλλά για κάποιο λόγο που μόνο εσύ γνωρίζεις, μένεις μαζί του πιστεύοντας ότι θα τον παρασύρεις στα δικά σου τα νερά. Καμία, ποτέ. Αν δεν αποδέχεσαι τον άνθρωπό σου έτσι ακριβώς όπως είναι, καλύτερα να φεύγεις σιγά σιγά. Βλέπεις, ο άνθρωπος δεν αλλάζει. Αυτό γίνεται φοβερά σπάνια.

6. Αν αισθάνεσαι ότι δεν σε βάζει στη ζωή του. Στην περίπτωση που βγαίνετε για μήνες αλλά αποφεύγει να σε συστήσει στους φίλους του ή στην οικογένειά του, σημαίνει ότι απλά δεν σε βλέπει καθόλου σοβαρά. Εξακριβωμένο.

7. Αν βάζει τον εαυτό του πάνω απ’ όλα. Αυτό είναι πολύ εύκολο για να το καταλάβεις: είναι ο άνθρωπος που δεν θα υπολογίσει εύκολα τη δική σου γνώμη, δεν υποχωρεί εύκολα, δεν ζητάει συγγνώμη όταν φταίει – διότι δεν φταίει ποτέ – και δεν νιώθει χαρά μέσα από τη δική σου ευχαρίστηση.

8. Κακό σεξ: Δε μιλάμε για τις πρώτες 2 φορές (και πάλι είμαστε επιεικείς). Ειδικά εκεί, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για να φτιάξουν. Μην περιμένεις σπουδαία βελτίωση. Αν δεν τρελαίνεσαι για την επικοινωνία που έχετε στο κρεβάτι… φύγε όσο προλαβαίνεις!