DIY Θηκη Tablet: Φτιάξε Πανεύκολα μια Θήκη Φάκελο για το Tablet σου από Τσόχα!

diy θηκη tablet-1-womanoclockΔεν ξέρω αν έχετε δοκιμάσει ποτέ να φτιάξετε κάτι από τσόχα, σας εγγυώμαι πάντως ότι είναι από τα πιο εύκολα υλικά για DIY κατασκευές άρα και ιδανική για αρχάριους! Το πράγμα γίνεται όμως καλύτερο αφού η χοντρή τσόχα εκτός από εύχρηστη είναι και ιδανική για diy θηκη tablet και κινητών καθώς απορροφά κραδασμούς και προστατεύει τέλεια τα gadget μας. Τη βρίσκουμε σε όλα τα βιβλιοπωλεία και καταστήματα με είδη χειροτεχνίας πολύ φτηνά, είτε σε συσκευασία με κομμένα φύλλα σε διάφορα χρώματα, είτε με το μέτρο. Προσέχουμε μόνο να είναι η χοντρή τσόχα με πάχος τουλάχιστον 3 χιλιοστά και όχι τα πολύ λεπτά φύλλα.

Οδηγίες για diy θηκη tablet:

diy θηκη tablet-2-womanoclock

* Τοποθετούμε το tablet πάνω στο κομμένο φύλλο τσόχας ή στο ρολό και υπολογίζουμε πόσο θα χρειαστούμε. Το μήκος της τσόχας πρέπει να είναι τουλάχιστον 2μιση φορές το πλάτος του tablet. Από τα πλαϊνά αφήνουμε περίπου 7 χιλιοστά στην κάθε μεριά – όχι παραπάνω γιατί θέλουμε να είναι σφιχτή και στενή η θήκη μας.

* Διπλώνουμε την τσόχα έχοντας μέσα το tablet, μέχρι να καλυφθεί ολόκληρο και να μείνει το ‘καπάκι’ του φάκελου.

* Ράβουμε τα πλαϊνά του φακέλου με την κλωστή να πάει κυκλικά σαν σπιράλ δηλαδή και όχι ευθεία. Αν δεν θέλουμε να φαίνεται η ραφή χρησιμοποιούμε ίδιο χρώμα λεπτή κλωστή – αλλιώς χοντρή κλωστή άλλου χρώματος.

* Τώρα το μόνο που μένει είναι να αποφασίσετε πως θέλετε να κουμπώνει ο φάκελος που φτιάξατε. Μπορείτε α) να ράψετε κουμπί στο καπάκι και μια θηλιά στην κάτω επιφάνεια β) να το τυλίξετε με μια λεπτή ζώνη πιάνοντας την με 2 ραφές μπροστά και πίσω γ) να ράψετε μια οριζόντια κορδέλα κάτω από την οποία θα περνάει το ΄καπάκι’.

Tip: Πειραματιστείτε και με το καπάκι κόβοντας το ασύμμετρο ή στρογγυλό. Προσθέστε διάφορα κομματάκια από λεπτή τσόχα που θα έχετε κόψει σε σχέδια και κολλήστε τα με κολλά, εναλλακτικά μπορείτε να βρείτε έτοιμα κομμένα κυκλάκια που απλά θα τα κολλήσετε και η diy θηκη tablet θα γίνει πουά. Κυρίως όμως.. αφήστε την φαντασίας σας ελεύθερη!

θηκη-για-tablet-diy-3-womanoclock