Απόκτησε Αυτοπεποίθηση για τα Επαγγελματικά Ραντεβού σου

Η αυτοπεποίθηση έχει διαφορετικά όρια για τον καθένα μας. Όταν όμως πρόκειται για επαγγελματικά, σίγουρα ξέρεις ότι πρέπει να εντυπωσιάσεις τους ακροατές σου ή το αφεντικό σου, με τέτοιο τρόπο ώστε να είσαι το “φαβορί”. Αυτό που χρειάζεσαι είναι να τους κάνεις να καταλάβουν ότι είσαι ένα πρόσωπο εξουσίας, δυναμικό, γνωστικό και στιβαρό… Δεν είναι και τόσο δύσκολο αν σκεφτείς ότι υπάρχουν 6 πράγματα που μπορούν να ενισχύσουν άμεσα την αυτοπεπεποίθησή σου και να σε εντάξουν στις πρώτες θέσεις.

Υπόψην, ότι αυτή η αυτοπεποίθηση χρειάζεται όχι μόνο για την πρώτη σου συνέντευξη, αν ψάχνεις δουλειά, αλλά και για κάθε σου παρουσίαση στο αφεντικό σου, σε κάποιο σεμινάριο κτλ και γενικά στη ζωή σου.

6 Πράγματα που μπορούν να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή σου

Η φωνή σου
Ίσως το να αξιοποιήσεις τη φωνή σου για να ενισχύσεις την αυτοπεποίθησή σου είναι το πιο σημαντικό στάδιο και το πιο χρονοβόρο. Επιβάλλεται όμως, αν πραγματικά θέλεις να βελτιωθείς με κάθε τρόπο. Το να κάνεις τη φωνή σου να ηχεί σωστά μπορεί να βοηθήσει σε κάθε είδους διαπραγμάτευση. Δε θα σου αναλύσω πως γίνεται αυτό γιατί ο σωστότερος τρόπος είναι να παρακολουθήσεις μαθήματα φωνητικής για εισηγητές. Και να το κάνεις γιατί θα δεις τρομερή αλλαγή γενικά στην καθημερινότητά σου και στην αυτοπεποίθησή σου.

Γυμνάσου γενικά αλλά κυρίως πριν το ραντεβού σου
Σύμφωνα με έρευνες, όταν το σώμα γυμνάζεται αποβάλλει το άγχος και ανεβάζει τα επίπεδα τεστοστερόνης (ορμόνη που σχετίζεται άμεσα με την αυτοπεποίθηση). Είναι αλήθεια πως όταν γυμνάζεσαι έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Φρόντισε πριν το ραντεβού σου να επισκεφτείς το γυμναστήριο και όχι μόνο: όταν βρεθείς στο χώρο του ραντεβού βρες έναν απομονωμένο χώρο (όπως η τουαλέτα) και τέντωσε καλά τα χέρια σου και τα πόδια σου… και λίγες ασκήσεις προθέρμανσης δε θα σε χαλάσουν καθόλου! Αυτό θα αποβάλλει κάθε ίχνος άγχους, θα ανεβάσει την τεστοστερόνη και θα σου δώσει δύναμη και αυτοπεποίθηση.

Απόκτησε Αυτοπεποίθηση για τα Επαγγελματικά Ραντεβού σου

Η στάση του σώματος
Αν έχεις αξιοποιήσει τα 2 προηγούμενα πράγματα τότε δε χρειάζεται να προσπαθήσεις πολύ για τη στάση του σώματος σου. Βελτιώνοντας την αυτοπεποίθησή σου, το σώμα κορδώνεται και ψηλώνει κατά 2-3 πόντους. Κράτα το σώμα σου σε ίσια στάση χωρίς να καμπουριάζεις και έτσι απλά, θα νιώσεις σαγηνευτική!

Η μουσική
Ποια μουσική? Προτίμησε αυτή τη μέρα να ακούσεις μουσική που έχει έντονο μπάσο, γιατί σύμφωνα με έρευνες είναι ενθαρρυντική και βελτιώνει την αυτοπεποίθηση.

Τι θα φορέσεις
Σύμφωνα με έρευνες στη σχολή Kellog School of Management του Πανεπηστημίου Νορθγουέστερν, τα ρούχα έχουν συμβολικό νόημα για το πως νιώθουμε και δουλεύουμε. Η καλύτερη επιλογή είναι αυτά τα ρούχα που σε κάνουν να νιώθεις καλά και που εσύ η ίδια τα έχεις συνδέσει με την εξουσία και τη δύναμη. Αν πχ έχεις συνδέσει το ταγιέρ με την εξουσία τότε είναι ιδανικό ντύσιμο για σένα, αν όμως το ταγιέρ σου φαίνεται γελοίο τότε πρέπει να το αποφύγεις. TIP: τα σκούρα χρώματα και οι ίσιες γραμμές στα ρούχα προσδίδουν εξουσία. Δες εδώ Πώς να Ντυθώ στην Δουλειά? 6 Προτάσεις με ‘Office’ Key Items.

Η διατροφή σου παίζει ρόλο
Γενικά η καλή και υγιεινή διατροφή αυξάνει την αυτοπεποίθηση. Προσοχή χρειάζεται την ημέρα του επαγγελματικού ραντεβού, να φας κάτι ελαφρύ και υγιεινό όπως μια σαλάτα με κοτόπουλο ή σάντουιτς με αραβική πίτα. Τόσο ώστε να σε κρατήσει χωρίς να σε φουσκώσει. Αποφεύγεις το αλκοόλ και την πολλή καφεΐνη για αυτή τη μέρα ενώ το ανθρακούχο νερό παραμένει μια καλή επιλογή.

Να θυμάσαι: σύμφωνα με τη νευροβιολογία, όταν σημειώσεις μία επιτυχία είναι πιο πιθανό να σημειώσεις και δεύτερη.. και τρίτη..!