Βιεννέζικη Βασιλόπιτα για την Πρωτοχρονιά!

Μια και η Πρωτοχρονιά είναι προ των πυλών, βρήκαμε τη συνταγή που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σου, από το όνομά της και μόνο! H Bιεννεζικη Βασιλοπιτα έχει αρκετά υλικά γι’ αυτό και η γεύση της είναι τόσο πλούσια. Κι όπως λένε όλοι… κανείς δεν έφυγε τρώγοντας μόνο ένα κομμάτι! Δοκίμασέ την και θα μας θυμηθείς!

Τι θα χρειαστείς

  • 250 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 3 αβγά
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 3 – 4 βανίλιες
  • 4 κουταλιές της σούπας καρυδόψυχα
  • 4 κουταλιές της σούπας αμυγδαλόψυχα
  • 4 κουταλιές της σούπας τριμμένη κουβερτούρα
  • 4 κουταλιές της σούπας σταφίδες ξανθές
  • 4 κουταλιές της σούπας ινδική καρύδα
  • 1 κεσέ γιαούρτι πλήρες (200 γραμμάρια)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1/2 κούπα χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού
  • 500 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα που φουσκώνει μόνο του
  • Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Αφήνουμε το βούτυρο να πάρει την θερμοκρασία δωματίου και το χτυπάμε μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα. Στο μείγμα με τα αυγά προσθέτουμε τώρα τις βανίλιες και τα ξύσματα. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Τώρα, στην χαμηλή ταχύτητα του μίξερ προσθέτουμε εναλλάξ χυμό – γιαούρτι και αλεύρι. Δεν χτυπάμε πολύ. Ίσα να ομογενοποιηθούν τα υλικά ώστε να μην ταλαιπωρηθεί πολύ το μείγμα. Προσέχεις ωστόσο τα υλικά να είναι όλα μαζί συγκεντρωμένα. Γι’ αυτό φρόντισε να μαζεύεις τα υπολείμματα από τα τοιχώματα του μίξερ. Αφού ρίξεις όλο το αλεύρι, σταματάς το μίξερ, προσθέτεις τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύεις.

Αλευροβουτυρώνεις την φόρμα σου και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνος στους 160 βαθμούς από 45 λεπτά έως μία ώρα. Για να καταλάβεις αν η βασιλόπιτα είναι έτοιμη, κάνεις ακριβώς όπως και όταν ψήνεις ένα απλό κέικ. Βυθίζεις ένα μαχαίρι κι αν βγει καθαρό, η βασιλόπιτα είναι έτοιμη! Αφού την βγάλεις από τη φόρμα και την αφήσεις να κρυώσει, την πασπαλίζεις με άχνη ζάχαρη!

Tip: Αντί για σταφίδες, μπορείς να προσθέσεις σταγόνες μαύρης σοκολάτας!