Πρωτάρα στη Δουλειά; Τι να Προσέξεις!

Είτε πιάνεις δουλειά για πρώτη φορά στη ζωή σου είτε ξεκινάς δουλειά σε νέα εταιρεία / κλάδο κτλ, υπάρχουν κανόνες συγκεκριμένοι και απαράβατοι που πρέπει να τους ακολουθήσεις! H πρωτη μερα στη δουλεια είναι για όλους πολύ αγχωτική γιατί τις περισσότερες φορές θέλουμε να δώσουμε την καλύτερη εντύπωση, με αποτέλεσμα να το ‘παρακάνουμε’, είτε με την εμφάνιση , είτε με τη συμπεριφορά μας. Δείτε αναλυτικά μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να είστε προετοιμασμένες στη νέα σας δουλειά..

1.H πρωτη μερα στη δουλεια – Εμφάνιση: Αυτό που λένε ότι η πρώτη εντύπωση μετράει, είναι 100% σωστό. Οφείλεις πρώτα στον εαυτό σου να είσαι περιποιημένη και μετά στους συναδέλφους σου που συνυπάρχουν μαζί σου πολλές ώρες της ημέρας. Επομένως φροντίζεις πρώτον για την προσωπική σου υγιεινή και δεύτερον το ντύσιμό σου: απόκλεισε αμέσως τις πολύ κοντές φούστες και τα διαφανή ή πολύ γυαλιστερά υφάσματα. Προτίμησε να ντύνεσαι στα χρώματα που σε κολακεύουν περισσότερο, με ρούχα που αναδεικνύουν τη σιλουέτα σου χωρίς όμως να προκαλείς τα βλέμματα. Δες εδώ 6 προτάσεις για το πως να ντυθείς στη δουλειά

2. Περιποίηση χώρου: Βεβαίως υπάρχουν σε μια εταιρεία οι γυναίκες που καθαρίζουν αλλά δεν είναι καθόλου υποχρεωμένες να συμμαζεύουν τη δική σου τσαπατσουλιά. Για εκείνες, άφησε μόνο τα σκουπίδια από το καλαθάκι σου. Κατά τα άλλα, εξοπλίσου με αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια ή τζελ με οινόπνευμα (καλύτερα) και φρόντισε πριν αποχωρήσεις από το γραφείο να το καθαρίζεις, όπως και να αδειάζεις το τασάκι σου. Άλλωστε, ένα βρώμικο και ακατάστατο γραφείο, δεν είναι καθόλου καλή εικόνα ειδικά για μια νέα συνάδελφο, όπως εσύ.

3. Συναδελφικές Σχέσεις 1: Μην ξεχνάς ποτέ ότι για όλο το υπόλοιπο προσωπικό θα είσαι «η καινούρια» και μάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έχε πάντα στο μυαλό σου ότι βρίσκεσαι σε έναν χώρο που δεν έχεις ιδέα για τις σχέσεις των συναδέλφων σου μεταξύ τους, επομένως κράτα τις ισορροπίες. Δε θέλουμε να πούμε ότι όλος ο κόσμος είναι κακός, αλλά καλύτερα να φυλάμε τα ρούχα μας. Μην ανοιχτείς γρήγορα σε κάποια κοπέλα που φαίνεται καλή, διότι πολύ απλά δεν το ξέρεις. Ακόμη κι αν όντως είναι καλή, αυτή η κοπέλα είναι πιθανό να μεταφέρει αυτά που της είπες σε κάποιους άλλους συναδέλφους. Επίσης ποτέ μα ποτέ μη σχολιάζεις τους προϊσταμένους σου γιατί τα λόγια σου θα ταξιδέψουν πολύ γρήγορα μέχρι τ’ αυτιά τους!

4. Συναδελφικές σχέσεις 2: Έρωτας στο γραφείο. Αυτή η υπόθεση έχει πολύ ψωμί όπως καταλαβαίνεις. Από τη στιγμή που κάθε μέρα έχεις επαφές με συγκεκριμένους ανθρώπους, κάποτε ίσως αναπτυχθεί ένα αίσθημα. Όμορφο και λογικό. Εδώ όμως κρύβονται οι δυσκολίες. Το «παιχνίδι» που γίνεται στο γραφείο, είναι πολύ ωραίο, αναζωογονητικό και ερωτικό. Πρόσεξε όμως με ποιόν άνθρωπο θα δεχθείς να «παίξεις», διότι ναι μεν διάλεξες τον πιο ωραίο του γραφείου, δεν γνωρίζεις όμως αν πέτυχες και τον μεγαλύτερο κουτσομπόλη! Θέλεις να μάθουν όλοι ότι «η καινούρια βγαίνει με τον Τάδε»; Γι’ αυτό κράτα τις αποστάσεις σου, γνώρισε τους συναδέλφους σου, απόκτησε τη δική σου γνώμη και μετά… με την ευχή μας!

5. Εργασία και χαρά: Το απόλυτο άγχος όλων μας για την πρώτη μέρα στη δουλειά, είναι να κερδίσουμε θετικές εντυπώσεις για τις αποδόσεις μας. Να ενημερώσουμε λοιπόν ότι αυτό δεν μπορεί να φανεί μέσα σε μερικές ώρες, αλλά σε περίπου έναν μήνα. Αρκεί να είσαι θετική, να μη δείχνεις ότι βαριέσαι που ζεις και φυσικά να ρωτάς για όσα δεν γνωρίζεις ακόμη και για τα πιο απλά. Επομένως, προσπάθησε να κατανοήσεις όσο γίνεται τον τρόπο που εργάζονται, αφήνοντας τις πρωτοβουλίες για αργότερα καθώς έχεις όλο τον χρόνο μπροστά σου για να αναλάβεις ευθύνες!