Φίλες για να Αποφεύγεις! Φίλη Φίδι – Φίλη Στρείδι

Κάποια στιγμή στη ζωή μας, αποκτάμε μια φίλη με κάπως… ιδιαίτερη συμπεριφορά. Είναι άραγε απλώς ο χαρακτήρας της ιδιόρρυθμος ή είναι φιλη φιδι; Μπορεί να το καταλάβεις αμέσως, μπορεί να σου πάρει ακόμη και χρόνια ολόκληρα. Δε λέμε, να σεβόμαστε τη φίλη και το διάστημα που κάνατε παρέα, αλλά κάποτε πρέπει να μπαίνουν και όρια.

ΦΙΛΗ ΣΤΡΕΙΔΙ:

Η φίλη στρείδι, είναι όνομα και πράμα: έρχεται όπου της πεις ή όπου μάθει ότι θα πας. Σου τηλεφωνεί κάθε μέρα τουλάχιστον μια φορά. Επίσης αντιγράφει τα πάντα από σένα: ατάκες που χρησιμοποιείς, ρούχα ακόμη και μακιγιάζ. Όπως πολύ σωστά κατάλαβες, αυτό δεν ονομάζεται φυσιολογική συμπεριφορά…
Συνήθως αυτά τα άτομα πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης καθώς είναι πάντα πρόθυμα να προσφέρουν, πολλές φορές χωρίς να σου ζητούν ανταλλάγματα. Βεβαίως, υπάρχει και η περίπτωση να το κάνουν και αν δουν άρνηση από την άλλη πλευρά, κάποιες φορές μπορεί να εκδηλώσουν με πολύ άσχημο τρόπο τα συναισθήματά τους.
Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα η φίλη – στρείδι να γίνεται πολύ φορτική. Επίσης, αν κάποτε σου ζητήσει φιλη φιδι-1κάτι και δεν μπορείς ή δεν θέλεις να ανταποκριθείς, μπορεί να σου «χτυπήσει» όλα όσα έχει κάνει για σένα, ακόμη και να προκαλέσει προβλήματα σε άλλες σχέσεις σου.

Τι να κάνεις: Είναι καλύτερα να αποφεύγεις ευγενικά τους ανθρώπους που δείχνουν παραπάνω διαθέσιμοι και εξυπηρετικοί για σένα. Αν έχεις ήδη πέσει στην παγίδα… φρόντισε να αποχωρήσεις διακριτικά.

ΦΙΛΗ ΦΙΔΙ:

Η φιλη φιδι: Δεν θα σου πει σχεδόν ποτέ μια καλή κουβέντα. Αν είσαι ερωτευμένη, σίγουρα θα βρει κάτι αρνητικό για να σε προσγειώσει. Αν βρήκες δουλειά, θα ρίξει την χολή της κι αν αδυνάτισες εκείνη θα σου πει ότι δεν έχεις χάσει γραμμάριο. Για τον υπόλοιπο κόσμο, δεν το συζητάμε, για όλους έχει να πει κάτι κακό. Άν όντως κακολογεί τους πάντες, είναι βέβαιο ότι το κάνει και για σένα.
Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν καμία θέση στη ζωή σου. Σου μεταδίδουν αρνητική ενέργεια ενώ αγαπημένη τους φράση που την κάνουν και πρόβα στον καθρέφτη, είναι «εγώ σου τα έλεγα». Μακριά!