Φίλες για να Αποφεύγεις- Μέρος 2

Μετά τη φίλη φίδι και τη φίλη στρείδι, σειρά έχουν ακόμα 3 τύποι φίλων που όλες έχουμε συναντήσει κάποια στιγμή. Η φίλη θέλουν να μου φάνε το γκόμενο και η φίλη εκμεταλλεύτρια, είναι από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις προβληματικής φιλίας.

Η φίλη – Θέλουν να μου φάνε τον γκόμενο: Από τα πιο εκνευριστικά είδη γυναικών. Βλέπουν παντού απειλές για τη σχέση τους. Ακόμα κι εσύ είσαι ύποπτη. Έχει αποθηκευμένες στο μυαλό της άπειρες ιστορίες με ερωτικά τρίγωνα και άσπονδες φίλες και εννοείται ότι δεν κυκλοφορεί ποτέ και πουθενά χωρίς το «στεφάνι» της, πάντα σε απόσταση μικρότερη των 30 εκατοστών.
Αυτές οι κοπέλες συνήθως δεν έχουν φίλες διότι αφενός καμία δεν θέλει να έχει φίλη μια τρελή αφετέρου οι ίδιες είναι τόσο ζηλιάρες με το ίδιο τους το φύλο, που δεν θέλουν να έχουν πολλά πολλά με γυναίκες. Εδώ δε χρειάζεται να κάνεις κάτι ιδιαίτερο. Απομακρύνονται από μόνες τους εφόσον έχουν σχέση. Φρόντισε μόνο όταν έρθει ο χωρισμός (που το απεύχεσαι) να μην αρχίσετε κολλητή παρέα. Άλλωστε είναι θέμα χρόνου να αραιώσετε!

Η φίλη – Σε θέλω όταν δεν έχω γκόμενο: Εντάξει, δε λέμε η κοπέλα να οργανώνει τον γάμο της ή να περνά πολλές ώρες στο γραφείο… πόσα κομμάτια να γίνει κι αυτή; Μιλάμε για την φίλη που θα σε παίρνει τηλέφωνο κάθε μέρα για να σου πει τα πάντα, ν’ ακούσει τα προβλήματά σου με προσοχή, να βγαίνετε τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα και μετά… Φουπ! Εξαφανίζεται!
Είναι κλασικό παράδειγμα γυναικείας συμπεριφοράς. Με το που θα βρει τον άντρα των ονείρων της θα ξεχάσει το κινητό σου, δεν θα απαντά στα τηλέφωνά σου και φυσικά θα την βλέπεις μία φορά τον μήνα, στην καλύτερη περίπτωση. Εννοείται ότι είσαι ο πρώτος άνθρωπος που θα καλέσει με τον πρώτο τσακωμό…
Δεν είναι επικίνδυνο είδος, με την έννοια ότι δεν πρόκειται να σου κάνει κακό ή να σε βλάψει. Απλά θεωρεί ότι η ερωτική σχέση είναι πιο σημαντική από την φιλική. Αυτό όμως είναι δικό της πρόβλημα και δεν θα το λύσεις εσύ. Μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει, σίγουρα νιώθει καλά όταν είστε μαζί αλλά δεν πρέπει να είσαι πάντα δίπλα της μόνο όταν σε χρειάζεται εκείνη. Έχεις κι εσύ αντίστοιχες ανάγκες.

Η φίλη – Θα σε εκμεταλλευτώ όσο μπορώ: Έχει έναν μοναδικό τρόπο να τουμπάρει τους πάντες για να της κάνουν τα χατίρια. Άλλες φορές είναι ναζιάρα κι άλλες φορές το παίζει κακομοίρα. Συνήθως προτιμά να προκαλεί τον οίκτο σου. Της αρέσει πολύ να την λυπούνται, με αποτέλεσμα να εξασφαλίζει δωρεάν είσοδο σε σινεμά και μπαράκια. Πώς; Μα φυσικά με το δικό σου πορτοφόλι! Επίσης, πάντα με κάποιο τρόπο δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ το δικό της αυτοκίνητο, διότι πάντα προσφέρεται κάποιος άλλος για τις μετακινήσεις της. Φρόντισε αυτός ο άλλος να μην είσαι εσύ…
Δε λέμε ότι εκείνη δεν έχει κάνει τίποτα για τη φιλία σας… αλλά βρε κορίτσι μου, δεν είναι η Μητέρα Τερέζα! Άν κάποιος θέλει να βγει αλλά δεν έχει χρήματα ας το πει ή ας προτείνει κάτι πιο οικονομικό. Πριν αδειάσει το πορτοφόλι σου, δοκίμασε την επόμενη φορά να αρνηθείς σε κάτι που θα σου ζητήσει. Για να δούμε… θα μείνει παρ’ όλα αυτά στο πλάι σου ή θα αναζητήσει το επόμενο θύμα;